Το Ισραήλ «σφυροκοπά» τη Γάζα - Νεκρός ένας από τους διοικητές της Χαμάς

Αρνείται την κατάπαυση του πυρός o Νετανιάχου

Το Ισαρήλ απελευθέρωσε ομήρους της Χαμάς / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το Ισραήλ συνεχίζει τη να «χτυπά» τη Λωρίδα της Γάζας στη βορειοδυτική και τη νότια πλευρά της χώρας. Μάλιστα, βομβαρδίζεται περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο, με τους φόβους για περισσότερους νεκρούς αμάχους να αυξάνονται. Την ίδια ώρα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνείται τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός.

Ισραήλ: Απελευθέρωσε γυναίκα στρατιωτικό -  όμηρο της Χαμάς στη Γάζα

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος εξέφρασε έντονη ανησυχία σήμερα για τα ισραηλινά πλήγματα σε περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς.

 

 

Βρίσκονται σε εξέλιξη «συνεχή πλήγματα του πυροβολικού και της αεροπορίας στην περιοχή Τελ αλ Χάουα όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Κουντς», τόνισε η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας μέσω X (του πρώην Twitter).

Το κτίριο τρέμει και οι εκτοπισμένοι άμαχοι και οι ομάδες που εργάζονται έχουν καταληφθεί από φόβο και πανικό..

Βομβαρδισμοί στη Γάζα

Φωτιά και καπνός πάνω από τη Γάζα / AP Image (Abed Khaled)

Η Ερυθρά Ημισέληνος είχε ανακοινώσει πως η περιοχή βομβαρδιζόταν και το βράδυ της Κυριακής, ενώ έλαβε από τον ισραηλινό στρατό και εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε τη διαταγή αυτή «βαθιά ανησυχητική», κρίνοντας πως θα ήταν αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών του.

 

 

«Επαναλαμβάνουμε πως είναι αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο γεμάτο ασθενείς χωρίς να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο», υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους μέσω X.

Βίντεο Χαμάς με γυναίκες ομήρους: Ζητάνε ανταλλαγή από τον Νετανιάχου 

Εκτός από τους ασθενείς, το κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου έχει υποδεχθεί κάπου 14.000 ανθρώπους που πήγαν εκεί για να σωθούν από τους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Άμαχοι σε νοσοκομεία της Γάζας

Εκατοντάδες άμαχοι, τραυματίες και παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στα νοσοκομεία της Γάζας / AP Image (Fatima Shbair)

Νεκρό στέλεχος της Χαμάς που είχε οργανώσει μέρος των επιθέσεων σε κιμπούτς

Ένας από τους διοικητές της Χαμάς που οργάνωσε μέρος των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ έπεσε νεκρός, σύμφωνα με το IDF.

Ο Naseem Abu Ajina ήταν αρχηγός της ομάδας Beit Lahia Battalion της Χαμάς, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Προηγουμένως, o Ajina διοικούσε τις εναέριες δυνατότητες της Χαμάς και είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξη drones της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Νετανιάχου: Αρνήθηκε την κατάπαυση του πυρός - Αποκρούει τις επικρίσεις για τους θανάτους χιλιάδων αμάχων 

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για κατάπαυση του πυρός και απέρριψε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και συνέκρινε τον πόλεμο αυτόν με τον αγώνα των Συμμάχων εναντίον του ναζισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρά τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων, κανένας δεν είπε στους Συμμάχους «μην εξαλείψετε τον ναζισμό», ανέφερε ο κ. Νετανιάχου. Δημοσιογράφος του είχε θέσει το ερώτημα αν το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ αρνείται την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνείται την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας / AP Image (Abed Khaled)

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε στην απάντησή του σε βομβαρδισμό της RAF στην Κοπεγχάγη που έπληξε κατά λάθος σχολείο καθώς πλησίαζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την 21η Μαρτίου 1945, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 125 άμαχοι, ανάμεσά τους 86 παιδιά και 18 ενήλικοι μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

«Το 1944, η RAF βομβάρδισε το αρχηγείο της Γκεστάπο στην Κοπεγχάγη — απόλυτα νόμιμο στόχο. Όμως οι Βρετανοί πιλότοι αστόχησαν κι αντί για το αρχηγείο της Γκεστάπο πέτυχαν νοσοκομείο παίδων σε μικρή απόσταση και νομίζω 84 παιδιά κάηκαν ζωντανά. Αυτό δεν ήταν έγκλημα πολέμου», είπε. «Δεν ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσες να κατηγορήσεις τη Βρετανία. Ήταν νόμιμη πολεμική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες», όπως ενίοτε έχουν «τέτοιες νόμιμες ενέργειες».

«Οι Σύμμαχοι μολαταύτα συνέχισαν τον πόλεμο μέχρι τέλους, παρά τις τραγικές συνέπειες, διότι γνώριζαν πως κρινόταν το μέλλον του πολιτισμού κι ολόκληρης της ανθρωπότητας και λοιπόν, σας λέω τώρα πως κρίνεται το μέλλον του πολιτισμού μας», συμπλήρωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top