Βίντεο Χαμάς με γυναίκες ομήρους: Ζητάνε ανταλλαγή από τον Νετανιάχου 

H απάντηση Νετανιάχου: Βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα   

Η προώθηση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας  

Η παλαιστινιακή Χαμάς δημοσιοποίησε σήμερα βίντεο με τρεις γυναίκες που εμφανίζονται ως όμηροι μεταξύ αυτών που αιχμαλωτίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματηρή, πρωτοφανούς έκτασης, επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Να κάνουν τα πάντα για  να επιστρέψουν στις οικογένειές τους ζητούν οι γυναίκες όμηροι της Χαμάς από τον Νετανιάχου

Να κάνουν τα πάντα για  να επιστρέψουν στις οικογένειές τους ζητούν οι γυναίκες όμηροι της Χαμάς από τον Νετανιάχου  

«H Shani Louk αποκεφαλίστηκε από τη Χαμάς. Βρήκαμε το κρανίο της»

Σε αυτό το βίντεο των 76 δευτερόλεπτων, που δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς με τον τίτλο «ορισμένοι κρατούμενοι Σιωνιστές απευθύνουν μήνυμα στον (Μπενιαμίν) Νετανιάχου και την κυβέρνησή του», μπορεί να δει κανείς μία από αυτές τις τρεις γυναίκες να καλεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να καταλήξει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με το ισλαμιστικό κίνημα προκειμένου να αφεθούν ελεύθερες.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρή εντοπίστηκε η 22χρονη Shani Louk

 

Η απάντηση του Νετανιάχου στο βίντεο: «Βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα» 

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στο βίντεο της Χαμάς με τις τρεις ομήρους Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα» την ενέργεια αυτή της παλαιστινιακής οργάνωσης και απευθύνεται στις ομήρους με τα ονόματά τους, αναφέροντας ότι «οι καρδιές μας είναι μαζί σας και με τους άλλους απαχθέντες. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν όλοι οι απαχθέντες και οι αγνοούμενοι στην πατρίδα τους».

 

«Απευθύνομαι στην Elena Trupanov, την Daniel Aloni και την Ramon Kirsht που απήχθησαν από τη Χαμάς, η οποιά διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Σας αγκαλιάζω. Η καρδιά μας είναι κοντά σας και στους άλλους απαχθέντες. Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όλους τους απαχθέντες και αγνοούμενους στο σπίτι» γράφει στην ανάρτηση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.  
 

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ μπήκε στην επόμενη φάση του πολέμου στη Γάζα»

 

Ισραηλινά τανκς στις παρυφές της πόλης της Γάζας

Το Ισραήλ «προωθείται σταδιακά σύμφωνα με το σχέδιο» στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε κατά την καθημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει δεκάδες ενόπλους της Χαμάς την νύκτα, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την θέση των χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ, μετά την ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ισραηλινά άρματα μάχης να προωθούνται στην κεντρική οδική αρτηρία που διατρέχει την Λωρίδα της Γάζας από βορρά προς νότο.

Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ισραηλινά τανκς έχουν εισέλθει σε συνοικία στις παρυφές της πόλης της Γάζας και έχουν αποκλείσει την κεντρική οδική αρτηρία.

Άρματα μάχης του Ισραήλ προωθούνται στη Γάζα

Άρματα μάχης του Ισραήλ προωθούνται στη Γάζα 

Δεκάδες τανκς έχουν φθάσει στις παρυφές της συνοικίας αλ-Ζεϊτούν, έχουν αποκλείσει την οδό Σαλαχεντίν και βάλλουν κατά κάθε οχήματος που κυκλοφορεί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Αυτή η πρωθητική κίνηση του ισραηλινού στρατού ακολουθεί την σειρά των επιχειρήσεων διείσδυσης των χερσαίων δυνάμεων των τελευταίων ημερών στην Λωρίδα της Γάζας

Η συνοικία αλ-Ζεϊτούν βρίσκεται στον νοτιοανατολικό τομέα της πόλης της Γάζας. Σε κανονικούς καιρούς, ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 130.000 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη συνοικία της πόλης. Ομως η περιοχή όπου έχουν φθάσει τα ισραηλινά τανκς είναι αραιοκατοικημένη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ισραηλινά άρματα μάχης και η αεροπορία βομβάρδισαν σε βάθος ενός χιλιομέτρου των κεντρικό οδικό άξονα, ανοίγοντας μεγάλους κρατήρες και αχρηστεύοντάς τον.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισραηλινά άρματα μάχης στα περίχωρα της Γάζας

Τα ισραηλινά τανκς έχουν αναπτυχθεί σε δύο ζώνες της οδού Σαλαχεντίν. Η μία ζώνη βρίσκεται στο ύψος της πλατείας «των Μαρτύρων», σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας και ή άλλη σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την μεθόριο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν έκαναν λόγο για συγκρούσεις με ενόπλους της Χαμάς.

Δεκάδες κτίρια δυτικά του κεντρικού αυτού οδικού άξονα, της οδού Σαλαχεντίν, έχουν καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών.

Ισραηλινά πλήγματα ισοπέδωσαν χθες τουλάχιστον δέκα πύργους στην συνοικία Ταλ-αλ-Χάουα, στον νοτιοδυτικό τομέα της πόλης Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν επίσης ζημιές στην ίδια συνοικία σε νοσοκομείο ειδικευμένο στην αντιμετώπιση του καρκίνου που χρηματοδοτείται από την Τουρκία, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Σόμπι Σέικ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top