Μακρόν: Θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος προς Γάζα μέσω Κύπρου!    

Δήλωσε ότι συζήτησε το θέμα με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν «θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο» με βάση την Κύπρο, προς τη Γάζα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες. Μαρία Ψαρά.   

«Θέλω πίσω το μωρό μου» -Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

Όπως είπε ο Γάλλος Πρόεδρος μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει την αεροπορική βάση γι’ αυτόν το θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, τονίζοντας ότι είχε συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα αυτό. 

Ποια είναι η επίσημη θέση της Ελλάδας για τον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο στόχος είναι να σταλούν στη Γάζα φάρμακα και τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, το συντομότερο, μέσω θαλάσσης και αέρος. Όλα αυτά είπε θα πρέπει να καθοριστούν το επόμενο διάστημα και με τις ισραηλινές αρχές και με τα Ηνωμένα Έθνη. 

Η ΕΕ συντονίζει 6 νέες πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Ο Εμ. Μακρόν πρόσθεσε ότι για να εφαρμοστεί αυτή η ιδέα, θα πρέπει υπάρξει «ανθρωπιστική εκεχειρία», την οποία η Γαλλία υπερασπίζεται, καθώς είναι απαραίτητη για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας, αλλά και για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top