Μακελειό ΗΠΑ: Εκπαιδευτής όπλων ο 40χρονος που σκότωσε 18 ανθρώπους

Είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρείο - Παραμένουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης του μακελειού στην πόλη Λιούιστον στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους. 

Μακελειό στις ΗΠΑ: Άνοιξε πυρ και σκότωσε 22 ανθρώπους στο Μέιν

 

 

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη και ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον Ρόμπερτ Καρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος των Έφεδρων του αμερικανικού στρατού. Πέρσι το καλοκαίρι φέρεται να νοσηλεύτηκε σε μονάδα ψυχικής υγείας, γιατί απειλούσε να ανατινάξει στρατιωτική βάση. 

 

 

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μέιν, δείχνουν τον Καρντ να φορά ένα καφέ φούτερ με κουκούλα κι ένα σκούρο παντελόνι cargo. Στα χέρια του κρατά τυφέκιο τύπου AR-15 και ένα οπτικό λέιζερ την ώρα που εισέβαλε στο κέντρο αναψυχής Sparetime.

 

 

Η αστυνομία είχε συμβουλεύσει τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο 40χρονος που άνοιξε πυρ στο Μέιν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους -  AP

Ο 40χρονος που άνοιξε πυρ στο Μέιν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους -  AP

Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν. 

 

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Καρντ πήγε προς το λιμάνι της πόλης κι έφυγε με μια βάρκα, με την αστυνομία να ψάχνει και στο νερό.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, μια αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, ένα εστιατόριο – μπαρ κι ένα εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Η χθεσινή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2019, όταν νεαρός εφοδιασμένος με AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top