Ισραήλ: Μαζική φυγή αμάχων από τη Γαζά -«Νεκροί 9 αιχμάλωτοι», λέει η Χαμάς

Αναφορές για επίθεση στο Ισραήλ από τον Λίβανο

Τελεσίγραφο του Ισραήλ για τη φυγή των αμάχων από τη Γάζα / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Έληξε στις 16:00 του Σαββάτου το τελεσίγραφου που είχε δώσει το Ισραήλ στην παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς στην Πόλη της Γάζας. Η αρχική διορία έληγε στις 6 το πρωί, όμως στη συνέχεια παρατάθηκε. Την ίδια ώρα, η Χαμάς κάνει λόγο για εννέα νεκρούς αιχμαλώτους μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Λωρίδα της Γάζας: Bρέθηκαν πτώματα ομήρων - Ξεκίνησαν χερσαίες επιχειρήσεις

Ωστόσο, η Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι δεν μπορεί να εκκενώσει το νοσοκομείο, επειδή είναι υποχρεωμένη, με βάση την ανθρωπιστική εντολή της, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς και τους τραυματίες.

 

 

Γάζα

Συντρίμμια από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα / AP Photo (Hatem Ali)

Σχεδόν ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ζήτησε από το Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. 

Νωρίτερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εννέα αιχμάλωτοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αλλοδαποί, σκοτώθηκαν λόγω των ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο.

Στην ανακοίνωση που ανάρτησαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ στο Telegram υποστηρίζεται ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν «λόγω των σιωνιστικών βομβαρδισμών στις περιοχές όπου έμεναν». 

Λωρίδα της Γάζας

AP Photo (Hatem Moussa)

Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον ισραηλινού φυλακίου στον νότιο Λίβανο        

Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν, σήμερα, εναντίον ενός φυλακίου του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον νοτιοανατολικό Λίβανο, μετέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν μάρτυρα από την περιοχή αυτή.

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για σφοδρό βομβαρδισμό από την πλευρά του Ισραήλ και ότι ακούγονται πυρά. 

Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν να ανοίξει η διάβαση της Ράφα

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος έδωσαν «το πράσινο φως» για να επιτραπεί στους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμφώνησαν να παραμείνει ανοιχτή αυτή η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας από τις 12.00 σήμερα μέχρι τις 17.00, ανέφερε ο αξιωματούχος που συνοδεύει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του σε χώρες της Μέσης Ανατολής. 

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ότι εφαρμόζεται η συμφωνία, όμως «η πρόθεση ήταν να ανοίξει» το πέρασμα, πρόσθεσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top