Νιγηρία: Σφαγή αμάχων από τζιχαντιστές στην πολιτεία Μπόρνο

21 νεκροί ο πρώτος απολογισμός για την επίθεση σε εκκλησία την Τρίτη

Νιγηρία

Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν σε δύο χωριά της πολιτείας Μπόρνο την Τρίτη, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και μαρτυρίες κατοίκων που επικαλείται το πρακτορείο Reuters

Νιγηρία: Νεκροί 30 άμαχοι από πυρά τζιχαντιστών - Απήγαγαν γυναικόπαιδια

«Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, οι οποίοι επέβαιναν σε περισσότερες από 15 μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν σε χωρικούς που έβοσκαν τα κοπάδια τους στην Κουκάουα κι αποκεφάλισαν 18 εξ αυτών. Δεν πυροβόλησαν ούτε μια φορά, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο κτηνοτρόφος Χαμπίμπου Άρντο.

Τον αριθμό των νεκρών κτηνοτρόφων επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή, συμπληρώνοντας ότι τζιχαντιστές επιτέθηκαν επίσης σε γειτονικό χωριό σκοτώνοντας επτά κατοίκους. Η περιοχή Κουκάουα βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ. 

Νιγηρία: 30 έμποροι κινητών τηλεφώνων απήχθησαν από συμμορία ενόπλων

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων στην πολιτεία Μπόρνο, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top