Καύσωνας: Στο έλεος του «Κέρβερου» η Ευρώπη - Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών

Προβλέψεις για καύσωνα διαρκείας

Στο έλεος του καύσωνα η Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες να σπάνε κάθε ρεκόρ / Βίντεο αρχείου Star

Την ώρα που η Ελλάδα προετοιμάζεται για τις υψηλές θερμοκρασίες που φέρνει ο «Κλέων», τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα νέο κύμα καύσωνα που θα «σαρώσει» την Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα.

Καύσωνας Κλέων: Ακραίες θερμοκρασίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Το κύμα καύσωνα με την ονομασία «Κέρβερος» αναμένεται να κατακλύσει τη νότια Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα με πιθανές θερμοκρασίες ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, κυρίως σε περιοχές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στις χώρες αυτές οι θερμοκρασίες είναι ήδη πολύ υψηλές, με τις τρέχουσες προβλέψεις για την υψηλότερη θερμοκρασία να είναι 42 βαθμούς στη Σεβίλλη, 40 βαθμούς στην τουρκική πόλη Μποντρούμ και 38 βαθμούς στην Αθήνα.

Καύσωνας «Κέρβερος»: Σε ποιες χώρες θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος

Σύμφωνα με τα διεθνή προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, η ενδοχώρα της Ισπανίας προβλέπεται να «βράσει» σε θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, ενώ μέρη όπως η Φότζια στην ανατολική Ιταλία θα μπορούσαν να φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σε περιοχές της Σαρδηνίας, της νότιας Ιταλίας και της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 40-45 βαθμούς Κελσίου, έναντι μέσου όρου γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Και η Νότια Γαλλία θα νιώσει τη ζέστη, με τη θερμοκρασία στο Νιμ να προβλέπεται ότι θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου και στο Μονπελιέ στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πράγα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 βαθμούς το Σάββατο, έναντι των 24 βαθμών του μέσου όρου.

Στη Βόρεια Αφρική οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν στους 50 C, την ώρα που στην Τυνησία έχουν ήδη καταγραφεί θερμοκρασίες ρεκόρ έως και 49 C.

Οι συνθήκες καύσωνα αναμένεται να διατηρηθούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες και να εξαπλωθούν ανατολικά στα Κανάρια Νησιά και πιο δυτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top