Σμύρνη: Συγγνώμη από τον δήμαρχο για το πάρτι στον ορθόδοξο ναό

«Λυπούμαστε που πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα»

Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος Σμύρνης, Τουντς Σογέρ μετά το σάλο που προκλήθηκε από το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που έγινε  μέσα στον ιστορικό ορθόδοξο ναό του Αγίου Βουκόλου. 

«Λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Έκαναν πάρτι σε ορθόδοξο ναό στη Σμύρνη

Την είδηση επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Σμύρνης, Γιώργος Θεοδωρίδης, καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter είπε ότι ο δήμαρχος του τηλεφώνησε για να του ζητήσει συγγνώμη.

ΥΠΕΞ: Προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου

Χθες σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι το εν λόγω πάρτι συνιστά «προσβολή και βεβήλωση του ιστορικού μνημείου».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτι με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας. Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top