Ο άνθρωπος που κέρδισε 14 φορές το λόττο - Πώς τα κατάφερε

Δεν παραβίασε κανέναν νόμο

Άνδρας Κέρδισε 14 Φορές Το Λόττο - Πώς Το Κατάφερε

Ένας μαθηματικός στην Αυστραλία αψήφησε τις πιθανότητες και κέρδισε 14 φορές το λαχείο, χωρίς να παραβιάσει ούτε έναν νόμο!

Ο λόγος για τον Στεφάν Μάντελ από τη Ρουμανία, ο οποίος «εκμεταλλεύτηκε» την καλή σχέση του με τα μαθηματικά για να δημιουργήσει μια σχεδόν τέλεια φόρμουλα που τον οδήγησε στην επιτυχία.

Ενώ εργαζόταν ως οικονομολόγος στη Ρουμανία, ο Στεφάν πίστευε ότι μπορούσε να κερδίσει το δεύτερο βραβείο, χρησιμοποιώντας τους πέντε αριθμούς που του έδινε η φόρμουλά του. Έπειτα μάντεψε τον έκτο τυχερό αριθμό.

Μαζί με τρεις φίλους του κέρδισε το πρώτο μεγάλο ποσό στη Ρουμανία, που τότε ήταν 72.783 λέι (περίπου 14.476 ευρώ), ποσό που ισούταν με 18 φορές τον μισθό του. Τότε είχε χρησιμοποιήσει το ποσό για να μετακομίσει στην Αυστραλία μαζί με την οικογένειά του το 1960.

Στέφαν Μαντέλ

Ο Στέφαν Μαντέλ κατάφερε να κερδίσει 14 φορές το λόττο, χωρίς να παραβιάσει κανέναν κανόνα / Φωτογραφία Youtube

Πώς κατάφερε να κερδίσει 14 φορές τον πρώτο λαχνό

Αφού εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία, μαζί με την ομάδα του προσάρμοσε τη φόρμουλά του στο αντίστοιχο τυχερό παιχνίδι της χώρας, το οποίο κληρώνει πολύ μεγαλύτερα ποσά. Λόγω του τεράστιου αριθμού πιθανών συνδυασμών στην αυστραλιανή λοταρία, ο Στέφαν ζήτησε από επενδυτές να τον βοηθήσουν και δημιούργησε μια επιχείρηση λαχειοφόρων αγορών.

Μόλις κέρδιζε το μεγάλο έπαθλο, μοίραζε τα χρήματα στους επενδυτές και τους βοηθούς του και ξεκινούσε ξανά από την αρχή. Όμως λόγω των συνεχόμενων νικών του τράβηξε τα βλέμματα των αρχών της Αυστραλίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο, θεσπίστηκαν κανόνες για να προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία του. Όμως ο μαθηματικός συνέχιζε να βρίσκει τρόπους να παρακάμπτει τους νέους κανόνες.

Τελικά αποφάσισε να στραφεί στις ΗΠΑ, όπου η αγορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 έβαλε στο στόχαστρο τη λοταρία της Βιρτζίνια, στην οποία υπήρχαν 7,1 εκατομμύρια πιθανοί συνδυασμοί αριθμών και τα εισιτήρια είχαν μόνο 1 δολάριο το καθένα.

Ο Στεφάν ίδρυσε μια επίσημη εταιρεία, την Pacific Financial Resources και έπεισε 2.500 Αυστραλούς επενδυτές να συγκεντρώσουν 2.500 δολάρια ο καθένας. Το 1992, η λαχειοφόρος αγορά έφτασε τα 27 εκατομμύρια δολάρια και ο Mandel και η ομάδα του αγόρασαν κάθε συνδυασμό εισιτηρίων. 

Η επιτυχία τους συνεχίστηκε και εξασφάλισαν το τεράστιο ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο επίτροπος της Κρατικής Λοταρίας της Βιρτζίνια αν και καχύποπτος με την επιχείρηση του Mandel, τελικά απελευθέρωσε τα μετρητά αφού έρευνα στην οποία συμμετείχαν η CIA και το FBI διαπίστωσε ότι το συνδικάτο δεν είχε κάνει τίποτα το μεμπτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top