Σάλος στην Ισπανία: Τους άφησαν να δουλεύουν δίπλα σε νεκρή συνάδελφό τους

Απίστευτη καταγγελία σε τηλεφωνικό κέντρο

Σάλος στην Ισπανία: Τους άφησαν να δουλεύουν δίπλα σε νεκρή συνάδελφό τους

Σάλος έχει προκληθεί σην Ισπανία όπου εργαζόμενοι σε τηλεφωνικό κέντρο αναγκάστηκαν να δουλεύουν δίπλα στην νεκρή συνάδελφό τους, όπως καταγγέλλουν. 

Mαδρίτη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς- Δύο νεκροί και 5 τραυματίες

Η 57χρονη γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία, κατά τη διάρκεια της βάρδιας της σε τηλεφωνικό κέντρο της Μαδρίτης.

Αν και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, στη συνέχεια η γυναίκα κατέρρευσε και υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν στο εργατικό συνδικάτο CGT ότι όταν ρώτησαν τι έπρεπε να κάνουν, τους είπαν να «συνεχίσουν να εργάζονται», γιατί δέχονταν κλήσεις από πελάτες.

Τα εργατικά συνδικάτα κατηγόρησαν την εταιρία, η οποία διαθέτει 200 τηλεφωνικά κέντρα σε 24 χώρες, ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν να είναι «ρομπότ».

«Για τουλάχιστον 45 λεπτά μετά τον θάνατο της γυναίκας, η εταιρία δεν έλαβε κανένα μέτρο για να επιτρέψει στο προσωπικό να φύγει ή να κάνει εκτροπή των κλήσεων αλλού», ανέφερε ο Ντέιβιντ Σάντσεθ από το συνδικάτο USO, στην Telegraph.

«Έβαλαν την εξυπηρέτηση των κλήσεων πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό δείχνει πόσο απάνθρωπος έχει γίνει ο τομέας- οι εταιρίες θεωρούν ότι είμαστε ρομπότ και όχι άνθρωποι. Η εταιρεία συνέχισε τη ρουτίνα της σε μια αφύσικη κατάσταση, ενώ πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top