Νότιγχαμ: Θρήνος για τους δύο 19χρονους φοιτητές που έπεσαν νεκροί

Ποιος είναι ο 31χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης

Στιγμιότυπα από το κέντρο του Νότιγχαμ όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση / Βίντεο AP 

Σοκ επικρατεί στην κοινή γνώμη στη Βρετανία μετά την αιματηρή επίθεση στο Νότιγχαμ με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες. Δράστης ένας 31χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης. 

«Ακούσαμε μια γυναίκα να φωνάζει» - Πώς έγινε η επίθεση στο Νότιγχαμ

Ο 31χρονος μαχαίρωσε δύο 19χρονους που επέστρεφαν από διασκέδαση και στη συνέχεια σκότωσε έναν 54χρονο για να του πάρει το λευκό βαν. Με αυτό το όχημα προσπάθησε να πατήσει άλλους τρεις ανθρώπους.

Νότιγχαμ: Ποιος είναι ο 31χρονος που συνελήφθη για το τριπλό φονικό

Όπως αποκαλύφθηκε, ο ύποπτος που συνελήφθη για την αιματηρή επίθεση είναι ένας μετανάστης από χώρα της δυτικής Αφρικής και στο παρελθόν ζούσε στον δρόμο όπου δολοφονήθηκαν τα δύο νεαρά παιδιά.

Πηγές της Daily Mail αναφέρουν ότι πρόκειται για μικροέμπορο ναρκωτικών, που ήταν γνωστός στην αστυνομία,  αλλά δεν είχε ποινικό μητρώο.

Ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από μια δεκαετία, με τους γείτονες να τον περιγράφουν ως «πολύ ήσυχο τύπο», σύμφωνα με την Telegraph.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος ασπάστηκε πρόσφατα το Ισλάμ και άρχισε να πηγαίνει σε ένα ισλαμικό κέντρο κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ο δράστης περιγράφεται ως άτομο που είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Νότιγχαμ: Θρήνος για τα θύματα της επίθεσης 

Ο άνδρας κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τα δύο 19χρονα παιδιά, προτού δολοφονήσει επίσης έναν οικοδόμο, 54 ετών, που έτυχε να περνάει αποπ το σημείο, καθώς πήγαινε στη δουλειά του.

Ένα από τα δύο νεαρά θύματα ήταν ο 19χρονος αθλητής του ράγκμπι Μπάρναμπι Γουέμπερ, που δέχθηκε φονικό μαχαίρωμα από τον δράστη.

Νότιγχαμ: Θρήνος για τους δύο 19χρονους

Ο άτυχος Μπάρναμπι Γουέμπερ (αριστερά) με έναν φίλο του / Facebook

Η οικογένεια του Μπάρναμπι τον περιέγραψε ως έναν «όμορφο, λαμπρό, λαμπερό νεαρό άνδρα, που περίμενε τα πάντα στη ζωή με ανυπομονησία».

Η Γκρέις Κούμαρ, επίσης 19 ετών, ήταν φοιτήτρια και ανερχόμενη σταρ στο χόκεϊ.

Νότιγχαμ: Θρήνος για τους δύο 19χρονους

Η 19χρονη Γκρέις Κούμαρ /  Facebook

Στο πανεπιστήμιο συνέχισε να ασχολείται με το άθλημα, βοηθώντας την πρώτη ομάδα γυναικών του Surbiton να κερδίσει σε κορυφαία πρωταθλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, και περιγράφηκε επίσης ως ταλαντούχα παίκτρια του κρίκετ.

Η οικογένειά της δεν έχει κάνει ακόμη δημόσια δήλωση.

Νότιγχαμ: Βαν παρέσυρε έξι ανθρώπους - Τρεις νεκροί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top