Θρίλερ με το Cessna που συνετρίβη - Ο πιλότος είχε χάσει τις αισθήσεις του

Παραβίασε τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και το καταδίωξαν F-16

Σε θρίλερ εξελίσσεται το περιστατικό συντριβής ενός Cessna που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ουάσινγκτον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Μαχητικά F-16 απογειώθηκαν για να καταδιώξουν ένα αεροσκάφος τύπου Cessna που παραβίασε τον εναέριο χώρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, το οποίο στη συνέχεια συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Βιρτζίνια.

H Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) αναφέρει ότι ήταν αδύνατη η επικοινωνία με τον πιλότο του Cessna έως ότου το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στον εθνικό δρυμό Τζορτζ Ουάσινγκτον στη Βιρτζίνια. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι τα μαχητικά αεροσκάφη έκαναν ρίψη θερμοβολίδων (flares) σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του πιλότου του Cessna.

Το δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση Άντριους για να καταδιώξουν το Cessna και πιλότος ανέφερε ότι είδε πως ο κυβερνήτης είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Συντριβή Cessna Στις ΗΠΑ - Το Καταδίωξαν F-16

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του Cessna που συνετρίβη στις ΗΠΑ είχε χάσει τις αισθήσεις του / Φωτογραφία αρχείου AP

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το Cessna πετούσε σε λειτουργία αυτόματου πιλότου.

Στο Cessna Citation – ένα μικρό αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει 7-12 επιβάτες – επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Κάτοικοι της Ουάσινγκτον, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ αναστατώθηκαν από «υπερηχητικούς κρότους» που προκάλεσαν τα μαχητικά αεροσκάφη καθώς, σπεύδοντας να αναχαιτίσουν το Cessna, έσπασαν το φράγμα του ήχου.

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως η συντριβή του Cessna δεν προκλήθηκε από τα μαχητικά αεροσκάφη.

Το Cessna είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ελιζαμπέθτον στο Τενεσί με προορισμό το αεροδρόμιο Μακάρθουρ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Μανχάταν, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flight Aware, το αεροσκάφος φάνηκε να προσεγγίζει την περιοχή της Νέας Υόρκης, προτού κάνει στροφή σχεδόν 180 μοιρών και καταλήξει στη Βιρτζίνια.

Αν και σπάνια, έχουν καταγραφεί δυστυχήματα με πιλότους που έχασαν τις αισθήσεις τους εν πτήσει. Ο επαγγελματίας παίκτης του γκολφ Πέιν Στιούαρτ ήταν μεταξύ των πέντε θυμάτων ενός τέτοιου αεροπορικού δυστυχήματος το 1999. Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, πετούσε σε λειτουργία αυτόματου πιλότου μέχρι που τελείωσαν τα καύσιμά του και συνετρίβη στη Νότια Ντακότα, παρασύροντας στον θάνατο τους επιβαίνοντες σε αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top