Σκωτία: Κάστρο πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, αλλά κρύβει... μια παγίδα

Το 200 ετών ακίνητο πωλείται έναντι 30.000 λιρών

κάστρο στο Shetland της Σκωτίας

Ένα κάστρο σε νησί του αρχιπελάγους Shetland της Σκωτίας έχει βγει  προς πώληση έναντι μόλις 30.000 λιρών, μια τιμή που φαντάζει ως μια τιμή ευκαιρίας. Παρόλα αυτά υπάρχει μια...παγίδα αφού ο πιθανός αγοραστής θα χρειαστεί να δαπανήσει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες για να το αναπτύξει και να το συντηρήσει.

Ανεξήγητος ο θάνατος εγκύου ηθοποιού που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Το κάστρο Brough Lodge στο νησί Fetlar πωλείται σε τιμή μικρότερη από εκείνη ενός διαμερίσματος στη Σκωτία. Το 200 ετών ακίνητο βρίσκεται σε μια έκταση 40 στρεμμάτων.

Ωστόσο, οι επίδοξοι επενδυτές θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν το κόστος των ανακαινίσεων του κτιρίου, το οποίο χρονολογείται από το 1820.

Ένα κάστρο στο Shetland της Σκωτίας έχει βγει  προς πώληση στην αγορά έναντι μόλις 30.000 λιρών

Ένα Ίδρυμα, -το Brough Lodge Trust που δημιουργήθηκε το 1998 με σκοπό τη διάσωση και διατήρηση του κτιρίου - κάνει έκκληση για έναν «φιλάνθρωπο επιχειρηματία» που θα μπορούσε να αναλάβει να μετατρέψει το κάστρο και την τοποθεσία σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα παγκόσμιας κλάσης.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη διατήρηση του υπάρχοντος κτιρίου, όπως επίσης τη δημιουργία 24 υπνοδωματίων και ενός εστιατορίου.

Το Brough Lodge είναι διατηρητέο ​​κτίριο. Χτίστηκε από έναν έμπορο, τον Arthur Nicolson, και βασίστηκε στην αρχιτεκτονική που είχε θαυμάσει σε ταξίδια του στη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Σκωτία: Κάστρο πωλείται σε τιμή ευκαιρίας

Το κτίσμα παραμένει άδειο από τη δεκαετία του 1980, όταν η ένοικός του μετακόμισε.

Ο τελευταίος κληρονόμος της οικογένειας Nicolson, ο Olive Borland, μεταβίβασε την κυριότητα της περιουσίας το 2007 στο Ίδρυμα Brough Lodge Trust και είναι ένας από τους διαχειριστές του.

Αν και η τιμή πώλησης των 30.000 λιρών είναι σημαντικά μικρότερη από τη μέση τιμή ενός σπιτιού στη Σκωτία, εκτιμάται ότι η συνολική ανάπτυξη του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Ίδρυμα, θα κοστίσει στον υποψήφιο αγοραστή 12 εκατομμύρια λίρες!

Παρόλα αυτά το Ίδρυμα εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το σχέδιο είναι υλοποιήσιμο. «Το όραμα είναι απλό αλλά αποτελεσματικό», αναφέρει στον ιστότοπό του.

«Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουμε αναπτύξει, ο ιστορικός χαρακτήρας του κτιρίου θα γίνει πλήρως σεβαστός».

Εκτός από την εκπληκτική θέα που θα απολαμβάνουν, οι επισκέπτες στο Brough Lodge θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μαθήματα γιόγκα και κλωστοϋφαντουργίας και να γνωρίσουν τις παραδοσιακές τέχνες του πλεξίματος και της ύφανσης.

Εκτός από τον τουρισμό που θα φέρει στο νησί, το Ίδρυμα αναφέρει ότι τα προτεινόμενα έργα θα αποφέρουν οικονομικά οφέλη στην περιοχή με τη δημιουργία 14 θέσεων εργασίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top