Εξιχνιάστηκε η υπόθεση βιασμού και δολοφονίας 16χρονης, 48 χρόνια μετά

Εξέτασαν το DNA νεκρού και βρήκαν τον δολοφόνο της 16χρονης Σάρον

Καναδάς - βιασμός και δολοφονία 16χρονης

Mια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στην ιστορία του Κεμπέκ, εξιχνίασε η αστυνομία στον Καναδά, βρίσκοντας τον ένοχο για τον βιασμό και τη δολοφονία 16χρονης το 1975.

«Φωτιά» στα social media: Σήκωσε την δίχρονη κόρη του σαν σακούλα

Δράστης, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, ο οποίος, όμως, πέθανε πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τον Guardian, η αστυνομία του Κεμπέκ δήλωσε ότι τα στοιχεία DNA τους επέτρεψαν να είναι 100% σίγουροι ότι ο Φράνκλιν Μέιγουντ Ρόμιν δολοφόνησε την έφηβη Σάρον Πράιορ σε προάστιο του Μόντρεαλ το 1975.

Ο Ρόμιν πέθανε σε ηλικία 36 ετών, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, και αποφασίστηκε η εκταφή της σορού του ώστε να γίνει εξέταση DNA και να επιβεβαιωθεί η σχέση του με το έγκλημα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το δείγμα που ελήφθη ταίριαζε με υλικό που είχε συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ και ο ίδιος έμοιαζε με τις περιγραφές του υπόπτου που έδωσε ένας μάρτυρας.

Νεκρή 95χρονη γιαγιά μετά από χτύπημα με ηλεκτροσόκ από αστυνομικό

Η έφηβη είχε πάει να συναντήσει φίλους της στις 29 Μαρτίου 1975 σε μια πιτσαρία κοντά στο σπίτι της, όταν χάθηκαν τα ίχνη της. Το πτώμα της εντοπίστηκε τρεις μέρες αργότερα σε μία δασική περιοχή.

Οι Αρχές ερεύνησαν περισσότερους από 100 υπόπτους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν προέβησαν ποτέ σε συλλήψεις. Η μητέρα της έφηβης, που είναι σήμερα 80 ετών, έχει περάσει τη ζωή της αναζητώντας τον δολοφόνο της κόρης της.

Μαντλίν: Το φράγμα «ξεκλειδώνει» το μυστήριο; Ψάχνουν τη ροζ πιτζάμα της

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top