Γιατρός κατηγορείται ότι έβγαλε το κεφάλι μωρού κατά τη διάρκεια τοκετού

Απίστευτη καταγγελία από τον πατέρα του νεκρού βρέφους

Γιατρός Έβγαλε Το Κεφάλι Μωρού Στη Γέννα

Αντιμέτωπος με μια πολύ βαριά κατηγορία είναι ένας γιατρός στη Βραζιλία. Πρόκειται για έναν μαιευτήρα ο οποίος κατηγορείται ότι έβγαλε το κεφάλι μωρού κατά τη διάρκεια του τοκετού!

Ένας γιατρός μαιευτικής κλινικής στη Βραζιλία κατηγορείται ότι «σκαρφάλωσε» στην κοιλία εγκύου και τράβηξε απότομα το κεφάλι του μωρού κατά τη διάρκεια της γέννας και ενώ ο πατέρας παρακολουθούσε έντρομος.

Η οικογένεια του νεκρού βρέφους λέει ότι το μωρό ήταν ζωντανό όταν άρχισε να βγαίνει από τα σπλάχνα της μητέρας του και ότι μετά το τραυματικό περιστατικό, το νοσοκομείο προσπάθησε να πιέσει τους γονείς να υπογράψουν έγγραφα που θα συγκάλυπταν αυτό που είχε συμβεί.

Η μητέρα του μωρού έκανε καταγγελία στην αστυνομία δύο ημέρες μετά την τραγωδία. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα τον θάνατο του βρέφους.

Βραζιλία: «Το μωρό κουνούσε τα μάτια και τα χείλη του»

Η μητέρα που έχει ένα ακόμα ένα 9χρονο κοριτσάκι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 24 Απριλίου, διανύοντας την 28η εβδομάδα της κύησης.

Η 34χρονη ανησύχησε, καθώς εμφάνιση υψηλή αρτηριακή πίεση. Επτά ημέρες μετά, οι γιατροί την έβαλαν να γεννήσει.
Κατά τη διάρκεια της γέννας, ο μαιευτήρας φέρεται να τηλεφώνησε στον πατέρα του κοριτσιού για να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία.

Ο πατέρας που βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της γέννας είδε την κορούλα του να κουνάει τα μάτια και το στόμα της, κάτι που όπως λέει, είναι απόδειξη ότι το παιδί ζούσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία, υπήρξε επιπλοκή και ο γιατρός σκαρφάλωσε στην κοιλιά της μητέρας καθώς εκείνη προσπαθούσε να βγάλει το κορίτσι και άρπαξε το κεφάλι του παιδιού.

Βραζιλία: «Θα αναλάμβαναν την ταφή του μωρού, εάν υπογράφαμε έγγραφα»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός ζήτησε συγγνώμη. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ένας κοινωνικός λειτουργός από την κλινική προσέγγεισε τους γονείς και τους είπε ότι το νοσοκομείο θα ανάλαβει όλα τα έξοδα για την ταφή του μωρού, εφόσον υπογράψουν συγκεκριμένα έγγραφα, σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα ανέφεραν ότι η νεκροψία είχε ήδη γίνει στο νοσοκομείο, ότι η σορός του παιδιού είχε ήδη εξεταστεί και ότι η σορός δε θα διαβιβαζόταν στο Νομικό Ιατρικό Ινστιτούτο (IML) για περαιτέρω ανάλυση.

Οι γονείς αρνήθηκαν να υπογράψουν τα έγγραφα και αργότερα υπέβαλαν καταγγελία στην αστυνομία, με τα λείψανα του μωρού να εξετάζονται στη συνέχεια στο IML. 

Από την πλευρά του, το νοσοκομείο ανέφερε ότι «λυπάται βαθιά» για την υπόθεση και είπε ότι «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διερευνήσει τα γεγονότα» εν αναμονή της έκθεσης της νεκροψίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top