«Λες βλακείες» είπε ο Μακρόν σε πολίτη που συνάντησε σε λαϊκή αγορά

Ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε και... λογομάχησε με πολίτες που ήταν παρόντες

Πολίτες αποδοκίμασαν τον Μακρόν στο Σεν-Ντενί / Βίντεο Ruptly 19/4/23

Πραγματοποιώντας απροειδοποίητα αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν «κολύμπι στο πλήθος», ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σταμάτησε σε μια λαϊκή αγορά της πόλης Ντολ όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα  και αρκετές φορές λογομάχησε, με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες.

Εμανουέλ Μακρόν: Του έσβησαν τα φώτα σε σχολείο που επισκέφτηκε

Ένας εξ αυτών είπε στον Γάλλο πρόεδρο πως «πουλάει φούμαρα» και έχει αυξήσει τους φόρους, ο Μακρόν του είπε πως «λέει βλακείες», αλλά τελικά έκλεισαν τον διάλογό τους φιλικά. Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: «γ@..το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα». 

Στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στον επίσημο προορισμό του, στο κάστρο του Ζου, όπου μίλησε για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γαλλο-Αϊτινού στρατηγού Τουσέν Λουβερτούρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες υπέρ της κατάργησης της δουλείας. Εκεί τον ανέμεναν περίπου 200 διαδηλωτές προσκείμενοι στο αριστερό κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Πλήθος αποδοκίμασε έντονα τον Μακρόν - «Παραιτήσου!»

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο Λουβερτούρ αντιλήφθηκε εξ αρχής πως η απλή ανυποταξία ως μορφή πάλης κατά της δουλείας ήταν μάταιη και γι αυτό τάχθηκε υπέρ της επανάστασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top