Σουδάν: Ανελέητο σφυροκόπημα - Xτύπησαν σπίτι Έλληνα στο Χαρτούμ

Κραυγή αγωνίας από τον Μητροπολίτη Νουβίας

Στο Σουδάν, το θρίλερ για τους Έλληνες εγκλωβισμένους συνεχίζεται. Όπως δηλώνει στο Star ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας η κατάσταση είναι δραματική, ενώ Έλληνας κάτοικος του Χαρτούμ δείχνει στο Star το χτυπημένο από τα πυρά σπίτι του.

Σουδάν: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ελληνορθόδοξο μητροπολίτη στο Χαρτούμ

«Είμαστε Ελληνες από το Σουδάν. Ένας όλμος και μια οβίδα έσκασαν εδώ, άνοιξαν τρύπες παντού» αναφέρει ο ομογενής μας. 

Σουδάν: Xτύπησαν σπίτι Έλληνα στο Χαρτούμ

Από τα πυρά δεν γλίτωσε ούτε το αυτοκίνητό του. «Ευτυχώς που δεν ήμασταν μέσα, θα μπορούσε να το τινάξει στον αέρα», λέει, προσθέτοντας πως υπάρχει έλλειψη νερού.

Σουδάν: Xτύπησαν σπίτι Έλληνα στο Χαρτούμ

Σουδάν: Εγκλωβισμένοι Έλληνες μιλούν στο Star

Σουδάν: «Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει η Μητρόπολη»

Οι δεσμεύσεις για τριήμερη κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν δεν γίνονται πράξη. Ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας περιγράφει στο Star το σφυροκόπημα που δέχεται το κτίριο:

«Δεν έχουμε τηλέφωνα. Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Η κατάσταση είναι δραματική, μόνο αυτό σας λέω... Δυστυχώς δεν έχει σταματήσει τίποτα. Το κτίριο της Μητρόπολης δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει ακόμη.

Όλοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που είναι στο "Ιντερνάσιοναλ" σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας είναι συγκεντρωμένοι στο σχολείο επειδή χτυπήθηκαν τα διαμερίσματά τους. Είναι απέναντι από τη Μητρόπολη».

Σουδάν: Κορυφώνεται η αγωνία για τους Έλληνες εγκλωβισμένους

Σουδάν: Επιστολή Δένδια προς Μπορέλ

Mε επιστολή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημειώνει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και των δύο τραυματιών, αναφέροντας τις προσπάθειες της χώρας μας για την προστασία τους και τον απεγκλωβισμό τους όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την ελληνική κοινότητα, οι δυο τραυματίες δεν έχουν υποβληθεί ακόμη σε χειρουργική επέμβαση. Παραμένουν στο σπίτι του ξαδέρφου του ενός από αυτούς. Πιο σοβαρά είναι ο τραυματίας που έχει χτυπήσει στην κοιλιά και έχει σακχαρώδη διαβήτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top