Σουδάν: Κορυφώνεται η αγωνία για τους Έλληνες εγκλωβισμένους

Ασθενοφόρο παρέλαβε τους τραυματίες

Νέα 24ωρη εκεχειρία ανακοινώθηκε στο Σουδάν και θα διαρκέσει μέχρι αύριο στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Η αγωνία, ωστόσο, κορυφώνεται για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί για πέμπτη ημέρα, αφού χθες δεν έγινε κατάπαυση του πυρός.

Τη βοήθεια της Αιγύπτου ζήτησε ο Δένδιας για τους Έλληνες του Σουδάν

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συντονισμό με τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Κορυφώνεται η αγωνία για τους Έλληνες στο Σουδάν

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι ασθενοφόρο παρέλαβε τους Έλληνες τραυματίες, προκειμένου να μεταφέρει τον έναν στο σπίτι του, καθώς τα τραύματά του δεν είναι σοβαρά  και τον άλλον σε νοσοκομείο εκτός Χαρτούμ. 

Οι συνθήκες δεν είναι απλώς δύσκολες είναι τραγικές για τους εγκλωβισμένους Έλληνες  στο Χαρτούμ και οι διπλωματικές κινήσεις πρέπει να είναι χειρουργικά ζυγισμένες, ώστε να γίνει μια επιχείρηση απεγκλωβισμού, πράγμα δύσκολο για την ώρα.

Οι οδηγίες  του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, είναι σαφείς: το ΥΠΕΞ μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. 

Σκοπός είναι να παρασχεθεί το γρηγορότερο η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες, αλλά και βοήθεια στους εγκλωβισμένους στον ελληνορθόδοξο ναό. 

Το ΥΠΕΞ παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε. για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββα, και τους ενημερώνει  λεπτομερώς για την κατάσταση. 

Οι εγκλωβισμένοι δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν νερό, βρίσκονται στο  κέντρο της πόλης,  στον πυρήνα, δηλαδή της εμπόλεμης ζώνης.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top