Τη βοήθεια της Αιγύπτου ζήτησε ο Δένδιας για τους Έλληνες του Σουδάν

Σε συναγερμό το Υπουργείο Εξωτερικών 

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε τη βοήθεια της Αιγύπτου για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν, όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη,  για τις τελευταίες διπλωματικές πρωτοβουλίες του Yπουργείου Εξωτερικών.  

Σε συναγερμό το ΥΠΕΞ για τους εγκλωβισμένους Έλληνες

Όπως ανέφερε, οι Έλληνες δεν είναι 150, όπως αναφέρθηκε αλλά μάξιμουμ 70, καθώς κάποιοι ήρθαν στην Ελλάδα για το Πάσχα και περί τους 25 βρίσκονται τώρα στο Χαρτούμ. 

«Όποτε «πιάνουν» σήμα μιλάμε μαζί τους. Το ίδιοι και οι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ οι οποίοι είναι πάνω από ένα «κόκκινο τηλέφωνο», 5-10 άτομα, και επικοινωνούν με τους συμπατριώτες μας και με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.  Ενημερώνουν τους συγγενείς. Είναι η "Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων", που ενεργοποιήθηκε μ' εντολή του υπουργού» τόνισε χαρακτηριστικά η διπλωματική συντάκτρια του Star.  

Κατσανιώτης για Σουδάν: «Εκκενώσεις μόνο αν βρεθεί ασφαλής δίοδος»

Η επικοινωνία  Δένδια με τον Σούκρι 

Ο Νίκος Δένδιας τηλεφωνήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι και συμφώνησαν να συνεργαστούν σ' ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων, όταν  το επιτρέψουν οι συνθήκες στο έδαφος.

Νίκος Δένδιας - Σάμεχ Σούκρι: Επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ για το Σουδάν

Νίκος Δένδιας - Σάμεχ Σούκρι: Επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ για το Σουδάν   

«Γιατί  «ποντάρουμε» στην Αίγυπτο; Γιατί είναι δίπλα στο Σουδάν.  Μια γειτονική χώρα που ασκεί τεράστια επιρροή στην περιοχή και μιλά μ' όλους» επισήμανε η Κ. Τσαμούρη.  

Σουδάν: Συμφωνία των στρατηγών για 24ωρη κατάπαυση του πυρός

Η Ελλάδα συνομιλεί και με τους Γάλλους, διότι στο Χαρτούμ υπάρχουν και Γάλλοι και Ιταλοί με την ελπίδα όταν ανοίξει «διάδρομος»  για τους αμάχους, να απεγκλωβιστούν όλοι μαζί. 

Σε συναγερμό το Υπουργείο Εξωτερικών για το Σουδάν. Ο Ν. Δένδιας  ζητά τη βοήθεια της Αιγύπτου για τους Έλληνες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top