Σουδάν: Εγκλωβισμένοι Έλληνες μιλούν στο Star

Αποκλειστικό ντοκουμέντο Star: Τανκς ανοίγουν πυρ έξω από την πόρτα Έλληνα

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 15 εγκλωβισμένους, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί Έλληνες, στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ στο Σουδάν

Καταφύγιο στον ναό έχουν βρει και τρία μικρά παιδιά. Οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις στους δρόμους της πόλης δεν έχουν σταματήσει εδώ και τρεις ημέρες. 

«Είμαι η Αλεξάνδρα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ χάλια. Ακούμε τους πυροβολισμούς έξω. Δεν έχουν σταματήσει από το πρωί και συνεχίζουν μέχρι τώρα. Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει αυτό. Είμαστε εγκλωβισμένοι. Κλεισμένοι μέσα στην Μητρόπολη. Δεν βλέπουμε ήλιο, δεν βλέπουμε την ημέρα. Έχουμε πολύ λίγα φαγητά μαζί μας. Δεν έχουμε πολλά πράγματα. Ακούμε φωνές, ζούμε σε τρόπο. Η ψυχολογία μας είναι πάρα πολύ χάλια» είπε η οδοντίατρος Αλεξάνδρα Καλουμέρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Τσαμούρη.

Σουδάν: Συγκλονίζει η Ελληνίδα που μίλησε στο Star – «Δε βλέπουμε τον ήλιο»

Η 27χρονη Αλεξάνδρα ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Προσπαθεί να επικοινωνήσει, ώστε να μάθουν οι συγγενείς της ότι είναι καλά. Το ίντερνετ πέφτει. 

«Τα μεσάνυχτα είχαν ηρεμήσει λίγο. Από πέντε και μισή το πρωί ξεκίνησαν. Ασταμάτητα... Χτυπούσαν. Συνέχεια χτυπάνε. Έχει μείνει λίγο πετρέλαιο. Βάζουμε στη γεννήτρια όταν θέλουμε, για λίγο, μία ώρα το πολύ και μετά το κλείνουμε για να αντέξει λίγο. Να έχουμε κάτι, κινητό...» τονίζει.

Κρύβεται στη Μητρόπολη μαζί με άλλους τρεις  Έλληνες. Συνολικά, καταφύγιο στην εκκλησία έχουν βρει 15 άτομα. Μεταξύ αυτών και 3 μικρά παιδιά. Ένα αγόρι 17 ετών και δυο κοριτσάκια 7 ετών. 

«Αυτό που κάνω συνέχεια είναι ότι κλαίω συνέχεια. Η ψυχολογία μου είναι πολύ χάλια. Χθες δεν είχα όρεξη να φάω κάτι. Είμαι η μοναδική εδώ που δεν τρώω. Δεν είχα όρεξη για φαγητό από τότε που έγινε αυτό. Τα παιδιά είναι μικρά και με ρωτούν: "είναι όνειρο ή αλήθεια;" Τους λέω ότι είναι πραγματικότητα απλά κι ότι θα περάσει. Θα το ξεπεράσουμε», είπε.

Αποκλειστικό ντοκουμέντο Star: Τανκς ανοίγουν πυρ έξω από την πόρτα Έλληνα πολίτη

Η βιντεοκλήση με έναν άλλον συμπατριώτη μας, τον Βασίλη, διακόπτεται όταν... τανκς ανοίγουν πυρ έξω από την πόρτα της αυλής του! 

97 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και παραστρατιωτικών. 

Οι δυο Έλληνες που τραυματίστηκαν στο πόδι και την κοιλιά όταν "έσκασε" ρουκέτα δίπλα τους, περιμένουν να χειρουργηθούν. Βλέπουν με τρόμο την πρωτεύουσα Χαρτούμ να "φλέγεται" από το παράθυρο του νοσοκομείου τους. Οι υπόλοιποι... κρύβονται στα σπίτια τους. Οι προμήθειες τελειώνουν... 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top