Μητέρα σκότωσε τα παιδιά της επειδή νόμιζε ότι είναι «ζόμπι»

Η εμμονή με τη θρησκεία - Ξεκινά η δίκη της «Μητέρας της Κρίσης»

Ξεκίνησε η δίκη της μητέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τα παιδιά της επειδή πίστευε ότι είναι ζόμπι. Η «Doomsday Mom» (μητέρα της κρίσης), όπως την αποκαλούν τα αμερικανικά ΜΜΕ, μαζί με τον πέμπτο σύζυγό της είχαν εμμονή με τη θρησκεία, προβαίνοντας, μάλιστα σε μια σειρά από φρικτά εγκλήματα.

Η 49χρονη κατηγορούμενη Lori Vallow Daybell θα οδηγηθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε δίκη. Η «μητέρα της κρίσης», όπως την αποκαλούν τα αμερικανικά ΜΜΕ, κατηγορείται μαζί με τον σύζυγό της Chad Daybell για τη δολοφονία των δύο παιδιών της - που απέκτησε από προηγούμενο γάμο - και της συζύγου του πρώην άνδρα της.

Μητέρα σκότωσε τα παιδιά της επειδή νόμιζε ότι είναι ζόμπι

Η Lori Vallow Daybell είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες / AP Image (John Roark)

«Μητέρα της Κρίσης»: Η εμμονή με τη θρησκεία και οι δολοφονίες

Η κατηγορούμενη φέρεται να είχε υιοθετήσει παράξενες θρησκευτικές πεποιθήσεις με επίκεντρο τα ζόμπι και τη «Δευτέρα Παρουσία».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τον Σεπτέμβριο του 2019 το ζευγάρι σκότωσε τα μικρότερα παιδιά του πρώην συζύγου της 49χρονης, τον 7χρονο Τζόσουα και τον 16χρονο Τάιλι. Επίσης, συνέδεσαν το ζευγάρι με τον θάνατο της πρώτης γυναίκας του πρώην της 49χρονης τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Η Lori Vallow Daybell / AP Image
 

Chad Daybell / AP Image

Στη συνέχεια, το ζευγάρι εισέπραξε επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης και χρήματα από τις ασφάλειες ζωής που σχετίζονται με τους τρεις θανάτους.

Το ζευγάρι είχε εμμονή με τη θρησκεία και συγκεκριμένα με τη Δευτέρα Παρουσία, αλλά και με την ύπαρξη «ζόμπι». Χρησιμοποίησαν μάλιστα την ιδεολογία τους για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Μία από τους μάρτυρες ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι πίστευε ότι οι άνθρωποι έχουν κυριευτεί από «δαιμονικά πνεύματα» και «μετρούσαν» πόσο καλοί ή κακοί ήταν.

H Doomsday Mom σε δίκη

Η Vallow Daybell χρησιμοποίησε την ιδεολογία της ως δικαιολογία για τις αποτρόπαιες πράξεις της / AP Image (Tony Blakeslee)

Φίλοι τους είπαν επίσης στους ερευνητές ότι οι δυο τους επικοινωνούσαν μέσω μιας «πύλης» από την οποία η Daybell μπορούσε επίσης να πάει ανάμεσα σε άλλα βασίλεια. Η Vallow Daybell φέρεται να καυχήθηκε ότι μπορούσε να «τηλεμεταφερθεί» μεταξύ Χαβάης και Αριζόνα.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, αλλά θα δικαστούν ξεχωριστά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top