«Η Γκάμπι πέθανε από "ραγισμένη" καρδιά μετά την αυτοκτονία του πατέρα της»

Η εξομολόγηση μιας μάνας για την κόρη της, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας

Σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει τη Γιορτή της Μητέρας, αν και σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, εορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η σημερινή είναι η ημέρα για να αποτίσει κανείς φόρο τιμής στον ιερότερο άνθρωπο: τη μητέρα.

Μέρες σαν και αυτή έρχονται στο προσκήνιο δεκάδες ξεχωριστές ιστορίες ανθρώπων, που δυστυχώς δεν μοσχοβολούν από λουλούδια και γράμματα γεμάτα αγάπη από τα παιδιά τους. Όπως η ιστορία της Φαίης Σμιθ, που «έχασε» την κόρη της μετά από μια σειρά επιληπτικών κρίσεων που πάθαινε μετά την αυτοκτονία του πατέρα της.

Συγκλονίζει η ιστορία της μητέρας της Γκάμπι, που πέθανε στην επέτειο αυτοκτονίας του πατέρα της

Συγκλονίζει η ιστορία της μητέρας της Γκάμπι, που πέθανε στην επέτειο αυτοκτονίας του πατέρα της / Φωτογραφία Facebook

Η Σμιθ από το Sheffield «έχασε» την κόρη της Γκάμπι το 2013, ακριβώς δύο χρόνια από την ημέρα που ο σύζυγός της έβαλε τέλος στη ζωή του. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η κρίση που τη σκότωσε την ώρα που έκανε μπάνιο, προκλήθηκε από το άγχος της απώλειας του αγαπημένου της μπαμπά.

11χρονη πέθανε από ραγισμένη καρδιά, μετά την αυτοκτονία του πατέρα της

Η 11χρονη πέθανε από ραγισμένη καρδιά, μετά την αυτοκτονία του πατέρα της / Φωτογραφία Facebook

Η 56χρονη σήμερα μητέρα σχεδιάζει μια αναμνηστική βόλτα αυτό το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα της Μητέρας στη μνήμη της κόρης της, καθώς όπως είπε το περπάτημα της προσέφερε παρηγοριά και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της θλίψης της. Η διαδρομή θα περνάει από τα αγαπημένα σημεία της Γκάμπι και θα μοιάζει με την τελευταία βόλτα που έκαναν μαζί με τη μητέρα και τον αδελφό της  μόλις έξι ημέρες πριν πεθάνει.

«Η Γκάμπι πέθανε από ραγισμένη καρδιά στην επέτειο αυτοκτονίας του πατέρα της»

Ο κόσμος της Γκάμπι γκρεμίστηκε όταν ο 47χρονος πατέρας της αυτοκτόνησε, μετά από μια άνιση μάχη που έδινε έναντι στον εθισμό του στο αλκοόλ. Περίπου έναν χρόνο αργότερα, η 11χρονη υπέστη ξαφνικά μια σοβαρή κρίση.

«Επιστρέφαμε από ένα πάρτι στο οποίο μόλις είχαμε αφήσει τον αδελφό της, όταν ξαφνικά η Γκάμπι έπεσε πάνω στο κάθισμα του αυτοκινήτου και μετά πάνω στο ταμπλό. Τα χείλη της είχαν μελανιάσει και τα μάτια της είχαν γυρίσει ανάποδα. Την πήγα στο νοσοκομείο, όπου αρχικά νόμισαν ότι έπαθε επιληπτικό επεισόδιο. Αλλά τα τεστ έδειξαν ότι ήταν κάτι που ονομάζεται διαταραχή μη επιληπτικής επίθεσης (NEAD). Είναι σπάνιο και οι γιατροί είπαν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από το τραύμα του θανάτου του πατέρα της», ανέφερε η Σμιθ.

Η Γκάμπι πέθανε από θλίψη δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του πατέρα της

Η Γκάμπι πέθανε από θλίψη δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του πατέρα της / Φωτογραφία Facebook

Όπως εξήγησε στη Daily Mail η Σμιθ, δεν υπάρχει θεραπεία για τη διαταραχή αυτή, όμως η Γκάμπι ανταποκρίθηκε αρκετά καλά. Δούλεψε το πένθος της, άρχισε να κάνει ξανά φίλους και η Σμιθ ένιωσε ότι γινόταν ξανά το λαμπερό, χαρούμενο, παιδί που ήταν πριν το τραύμα της.

Όμως στις 16 Μαρτίου 2013, στη δεύτερη επέτειο από τον θάνατο του πατέρα της, η Γκάμπι πνίγηκε στο μπάνιο, ένα πρωινό Σαββάτου. «Η Γκάμπι δεν είχε βγει από το μπάνιο κι έτσι χτύπησα την πόρτα. Όταν δεν απάντησε, την έσπασα. Προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε και τη μεταφέραμε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν πολύ αργά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top