Πιλότος νόμιζε πως ο συγκυβερνήτης του έκανε πλάκα όταν έπεσε νεκρός

Ο πιλότος συνέχισε την πορεία του μην έχοντας καταλάβει τι έχει συμβεί

πιλοτήριο

Ένας πιλότος στο Blackpool της Αγγλίας συνέχισε να πετάει, όταν ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθανε, πιστεύοντας πως του κάνει πλάκα.

Η έρευνα στο μοιραίο ταξίδι έδειξε πως ο πιλότος πίστευε πως ο συνάδελφός του προσποιούταν ότι κοιμάται και πως κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν προσγειώθηκαν.

Θρίλερ στον αέρα: Πιλότος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια πτήσης

Η έκθεση του τμήματος εναέριων ατυχημάτων κατέληξε ότι είχαν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες και ο ιατρικός έλεγχος των πιλότων, αλλά το ρίσκο δεν μπορεί ποτέ να εκμηδενιστεί. Ο πιλότος είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις 4 μήνες πριν.

Ο πιλότος που έχασε τη ζωή του ήταν 57 ετών και εκπαιδευτής αεροσκαφών. Πετούσε βέβαια με έναν εξίσου έμπειρο πιλότο, που μπορούσε να ολοκληρώσει μόνος του ασφαλώς την προσγείωση. Παρόλα αυτά, η κατάσταση μπορεί να ήταν διαφορετική αν ο εκπαιδευτής καθόταν δίπλα σε κάποιον εκπαιδευόμενο πιλότο.

Ο επικεφαλής πιλότος πετούσε ένα μικρό Piper PA-28-161 αεροσκάφος γύρω από το αεροδρόμιο του Blackpool. Είχε ζητήσει τον δεύτερο πιλότο για λόγους ασφαλείας, λόγω των έντονων ανέμων εκείνη την ημέρα του Ιουνίου.

Φλόριντα: Επιβάτης χωρίς εμπειρία κατάφερε να προσγειώσει αεροπλάνο

Όπως περιέγραψε ο επιζών, μιλούσαν χαλαρά με τον συγκυβερνήτη, ο οποίος του είπε μάλιστα κατά την απογείωση «Όλα φαίνονται καλά, δεν έχεις τίποτα πίσω σου».

Στη συνέχεια το κεφάλι του έπεσε προς τα πίσω και ο πιλότος που γνώριζε καλά τον συγκυβερνήτη του νόμιζε ότι προσποιούταν πως τον πήρε ο ύπνος.

Σε μία απότομη κίνηση του αεροπλάνου, το κεφάλι του εκπαιδευτή έπεσε προς τα μπροστά σαν να «ξεκουράζεται» στον ώμο του πιλότου.

Ο πιλότος νόμιζε ακόμα πως ο εκπαιδευτής έκανε πλάκα και συνέχισε την πορεία του. Προσγειώθηκε κανονικά και μόνο τότε κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε για βοήθεια.

Το ιατρικό τμήμα της Πολιτικής Αεροπορίας βρήκε πως ο εκπαιδευτής-συγκυβερνήτης πέθανε από οξύ έμφραγμα. Η αρχή ανέφερε πως ανανεώνει συνεχώς τις οδηγίες για τον έλεγχο της υγείας των πιλότων, παρόλα αυτά ένα σπάνιο γεγονός όπως ένα ξαφνικό έμφραγμα κατά τη διάρκεια πτήσης αποδεικνύει πως η ισορροπία είναι λεπτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top