Εύα Καϊλή: 10 Ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησής της

Ενώπιον των βελγικών αρχών Καϊλή, Ταραμπέλλα και Παντσέρι

Με νέο δικηγόρο θα βρεθεί ενώπιον των βελγικών αρχών η Εύα Καϊλή / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (14/2)

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν απέστειλαν 10 Ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), σύμφωνα με τη βελγική Le Soir.

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο διαβόητος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί

«H Πρόεδρος έλαβε μια επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι αιρετοί και οι ομάδες να κοινοποιούν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Αυτές οι επιστολές δεν είναι δημόσιες. Η Πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές αρχές», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Soir, η επιστολή αυτή υπογράφεται από 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, κάτι που είναι εντυπωσιακό, γνωρίζοντας τη φύση του αρχείου που επηρεάζει ουσιαστικά άτομα κοντά ή ενεργά στο S&D και ιταλικής υπηκοότητας.

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D αλλά για ατομική πρωτοβουλία ευρωβουλευτών», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της πολιτικής ομάδας, αναφερόμενος στους υπογράφοντες για οποιοδήποτε αίτημα διευκρίνισης.

10 Ιταλοί Ευρωβουλευτές απέστειλαν επιστολή για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή

10 Ιταλοί Ευρωβουλευτές απέστειλαν επιστολή για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή / Φωτογραφία αρχείου Intime

Αυτοί οι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Μπράντο Μπενιφέι και η Αλεσάντρα Μορέτι, κάνουν λόγο για έλλειψη ανθρωπιάς στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλής, αφού «δεν εξετάζουν τις συνθήκες κράτησης και δεν την αφήνουν να δει το δίχρονο παιδί της». Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι δεν έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση. 

Δείτε εδώ την επιστολή των 10 Ευρωβουλευτών που καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή.

QatarGate: Ενώπιον των βελγικών αρχών Καϊλή, Ταραμπέλλα και Παντσέρι

Αύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9.30 ώρα Βελγίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλλα και του Αντόνιο Παντσέρι.

Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. 

Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top