Σεισμός Τουρκία: Eπέζησαν οι γονείς- Σκοτώθηκαν τα δύο τους αγοράκια

Η τουρκική γη «σείεται» από το κλάμα γονιών που μένουν πίσω

Οι γονείς θρηνούν για τα παιδιά τους που χάθηκαν μέσα στα χαλάσματα/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η τουρκική γη «σείεται» ξανά από το κλάμα γονιών, που βλέπουν τα μωρά τους και τα παιδιά του να ανασύρονται νεκρά από τα χαλάσματα.

Σεισμός Τουρκία: Νεκροί οι δύο Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια

«Προσπάθησα να βγάλω την πριγκίπισσα μου με τα ίδια μου τα χέρια από τα συντρίμμια. Έπρεπε μετά να την αφήσω από τα χέρια μου, στα συντρίμμια» είπε ο συντετριμμένος πατέρας 15χρονης. Η φωτογραφία του να κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του που ήταν κάτω από τα χαλάσματα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Τον ίδιο εφιάλτη βιώνει και ένα νεαρό ζευγάρι από την Αντιόχεια. Η πολυκατοικία όπου έμεναν κατέρρευσε. Οι δυο τους επέζησαν, τα αγοράκια τους όμως όχι. Το μωράκι ήταν μόλις 6 μηνών κι ο μεγαλύτερος γιος τους 5 ετών. 

Γυναίκες θρηνούν πάνω από τους τάφους των αγαπημένων τους/ ΑP

Γυναίκες θρηνούν πάνω από τους τάφους των αγαπημένων τους/ ΑP

Ο πατέρας με σκυμμένο το κεφάλι, στέκεται δίπλα στις σορούς των παιδιών του. Με τα βίας τον κρατούν τα πόδια του. Δεν αντέχει να κρατήσει εκείνος τα φέρετρα στην κηδεία. Τα αδέρφια του, οι θείοι των παιδιών, αναλαμβάνουν τη δύσκολη αποστολή. Εκείνος παρακολουθεί και κλαίει.  

Σεισμός Τουρκία: Nεκροί ανταποκριστής του Anadolu, η σύζυγος & η κόρη τους

Η γη σείεται ξανά. Αυτή τη φορά, από το γοερό κλάμα μανάδων και πατεράδων που ήθελαν να πουν στα παιδιά τους άλλη μια φορά «σ' αγαπώ»... αλλά δεν πρόλαβαν. 

Μια γυναίκα φιλά την φωτογραφία της κόρης της κι ύστερα λιποθυμά. Έχασε κόρη κι εγγονή. «Εύχομαι να είχα πεθάνει εγώ και να είχαν ζήσει τα παιδιά μου!» λέει.

Ομαδικοί τάφοι: Θάβουν με κουβέρτες και σακούλες τα θύματα της τραγωδίας

Η Αλεξανδρέττα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Φτιάχνονται ομαδικοί τάφοι και θάβουν με κουβέρτες και σακούλες τα θύματα του σεισμού, καθώς δεν υπάρχουν πια σάβανα.

Με κοντάρια, χαροκαμένοι συγγενείς χαράζουν σε πλάκες τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top