Μ. Βρετανία: Άφησαν την 16χρονη κόρη τους να πεθάνει στο κρεβάτι αβοήθητη

Το κορίτσι είχε κινητικά προβλήματα και ήταν υπέρβαρο

Σοκάρει τη Μ. Βρετανία ο θάνατος μιας 16χρονης, υπέρβαρης κοπέλας, η οποία κατέληξε λόγω παραμέλησής της από τους γονείς της. Η υπόθεση έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη, την ώρα που η δικαιοσύνη καλεί να αποφασίσει για την ενοχή των γονιών της.

Ένας πατέρας κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια της 16χρονης ανάπηρης και παχύσαρκης κόρης. Τον Οκτώβριο του 2020, το κορίτσι είχε βρεθεί νεκρό και παραμελημένο σε ένα κρεβάτι, ξαπλωμένο σε λερωμένα σεντόνια

Η νεαρή κοπέλα είχε δισχιδή ράχη, μια πάθηση που δεν της επέτρεπε να έχει πλήρη αίσθηση του σώματός της από τη μέση και κάτω και που της περιόριζε την κινητικότητα.

Ο πατέρας αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, σε αντίθεση με τη μητέρα που είχε ομολογήσει στο παρελθόν την ένοχη της για την ίδια κατηγορία. 

Μια 16χρονη πέθανε αβοήθητη στο κρεβάτι, επειδή την παραμέλησαν οι γονείς της

Η 16χρονη πέθανε αβοήθητη στο κρεβάτι της  / Φωτογραφία Facebook

Άφησαν την κόρη τους να πεθάνει κατάκοιτη και αβοήθητη στο κρεβάτι

Η 16χρονη όταν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της ζύγιζε 146 κιλά. 

Εκτός από ξαπλωμένη σε λερωμένα κλινοσκεπάσματα, είχε πολλές πληγές και περιοχές μόλυνσης.

Η εισαγγελία είπε ότι η Kaylea πέθανε επειδή οι γονείς της απέτυχαν στο καθήκον τους να τη φροντίζουν και να την προσέχουν, κάτι που δημιούργησε μεγάλο και σοβαρό κίνδυνο θανάτου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η παραμέληση της 16χρονης δεν έγινε αντιληπτή νωρίτερα λόγω της πανδημίας και του σκληρού lockdown που ίσχυε την περίοδο εκείνη.

«Η αμέλεια των γονέων ήταν τόσο βαριά που σωστά χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική», πρόσθεσε.

Σήμερα, ο πατέρας της κατηγορείται για την παραμέλησή της, με αποτέλεσμα τον  θάνατό της. Έμεναν στο ίδιο σπίτι, όμως δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση των συνθηκών διαβίωσης της κόρης του ή την επιδείνωση της φυσικής της κατάστασης.

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top