QatarGate: Βίντεο ντοκουμέντο με την Καϊλή και τον «λομπίστα» Άστον Κούτσερ

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο QatarGate

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο QatarGate. Τα 28 εκατομμύρια στον Παναμά που φέρονται να πήραν η Εύα Καϊλή και οι γονείς της, αλλά και η σχέση της με τον... λομπίστα χολιγουντιανό σταρ Άστον Κούτσερ.

Δημητρακόπουλος: «Δεν προκύπτει σύνδεση Καϊλή με εμβάσματα του Κατάρ»

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωβουλίου Εύας Καϊλή, ο επονομαζόμενος Οργανισμός Ακτιβιστών κατά της Διαφθοράς είχε αποκαλύψει στην ιστοσελίδα του κάποια ντοκουμέντα που φέρεται να αφορούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς και εμβάσματα της Εύας Καϊλή και της οικογένειάς της σε τράπεζα του Παναμά.

Εύα Καϊλή: «Δεν ήξερα τίποτα για τα χρήματα, όλα είναι ψέματα»

Συμφωνα με αυτά, το κράτος του Κατάρ, μέσω της εθνικής τράπεζας του Κατάρ, είχε δώσει: 20 εκατομμύρια στην Εύα Καϊλή, 4 εκατ. στον πατέρα της και 4 εκατ. στη μητέρα της. 

Στις 21/12 η τράπεζα του Παναμά είχε διαψεύσει τις πληροφορίες. 

έρευνα για «μαύρο» χρήμα της Εύας Καϊλή στον Παναμά

Έρευνα για «μαύρο» χρήμα της Εύας Καϊλή στον Παναμά / Φωτογραφία Intime

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δεν αρκέστηκε στην παραπάνω διάψευση της τράπεζας. 

Δημητρακόπουλος για αίτημα Βουρλιώτη: «Επιτέλους θα διαπιστωθεί το ψεύδος»

Με αίτημά του ζήτησε από την αντίστοιχη αρχή της Κεντρικής Αμερικής να του γνωστοποιήσει:

  1. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί και θυρίδες στον Παναμά και σε λοιπές χώρες της Κεντρικής Αμερικής
  2. Αν έχουν γίνει επενδύσεις σε ακίνητα από την Εύα Καϊλή και συγγενικά της πρόσωπα σε στις χώρες αυτές

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται. 

Εύα Καϊλή: Η ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο για το λογισμικό του «λομπίστα» Άστον Κούτσερ

Την ίδια ώρα, γερμανικό ειδησεογραφικό σάιτ αφήνει αιχμές για μια ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο, έξι μήνες πριν ξεσπάσει το QatarGate. 

Σε αυτή στήριζε με θέρμη ένα λογισμικό για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός Thorn, που ανήκει στον Άστον Κούτσερ και την Ντέμι Μουρ. 

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αμφισβήτηση του οργανισμού Thorn και της προσπάθειάς του να επηρεάσει αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, ξεκίνησα από τον περασμένο Μάιο.

Άστον Κούτσερ - Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο για το λογισμικό του «λομπίστα» Άστον Κούτσερ

Τότε, τα ξένα ΜΜΕ φιλοξενούσαν άρθρα με τίτλους όπως: «Πώς ένας αστέρας του Χόλιγουντ κάνει λόμπινγκ στην Ε.Ε. για περισσότερη επιτήρηση».

Αφορμή της σφοδρής κριτικής, ήταν μια νομοθετική πρόταση που είχε ετοιμάσει μια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία συμμετείχε η Εύα Καϊλή. 

Ο οργανισμός Thorn των Κούτσερ και Μουρ εμφανιζόταν ως βασικός υπέρμαχος της ιδέας και παράλληλα προωθούσε ένα δικό του λογισμικό για τον εντοπισμό της κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο. Αυτό φαίνεται πως τους έφερε κοντά με την Εύα Καϊλή. 

Στο event που διοργάνωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και η εταιρία της αδελφή της στο Ευρωκοινοβούλιο στις 16/11/22, ο χολιγουντιανός σταρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top