Ιστορική ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο - «Η βοήθεια των ΗΠΑ είναι επένδυση»

Μπάιντεν: «Δεν θα μείνετε μόνοι»-Υποδοχή «ήρωα» στον πρόεδρο της Ουκρανίας

O πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την παράδοση πυραύλων Patriot στην Ουκρανία και στρατιωτική βοήθεια ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν είναι «ελεημοσύνη» αλλά «επένδυση», είπε χθες Τετάρτη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, όπου κυριαρχούσαν τα ουκρανικά εθνικά χρώματα.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, να σας ευχαριστήσω πολύ για την οικονομική βοήθεια που μας χορηγήσατε και αυτή μπορεί να αποφασίσετε», είπε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους. «Τα χρήματά σας δεν είναι ελεημοσύνη, είναι επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια και στη δημοκρατία, την οποία διαχειριζόμαστε με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο».

Με τιμές ήρωα υποδέχτηκαν τον Ουκρανό πρόεδρο / AP, Jacquelyn Martin

Ιστορικής σημασίας η ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Κογκρέσο / AP, Jacquelyn Martin

Η Ουκρανία «κρατάει τις θέσεις της και δεν θα παραδοθεί ποτέ», είπε ακόμη σε άλλο σημείο της ομιλίας του στο Κογκρέσο, καθώς ο πόλεμος στη χώρα που άρχισε με την εισβολή του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου οδεύει να συμπληρώσει δέκα μήνες.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Ζελένσκι στις ΗΠΑ / AP, Carolyn Kaster

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι προσέφερε στο Κογκρέσο ουκρανική σημαία από την Μπαχμούτ, ένα από τα μέτωπα όπου εκτυλίσσονται οι πιο σφοδρές συγκρούσεις. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι του την έδωσαν «οι ήρωές μας» όταν βρισκόταν την προηγουμένη στο μέτωπο. «Όταν ήμουν στην Μπαχμούτ χθες, οι ήρωές μας μου έδωσαν τη σημαία, τη σημαία τους, το λάβαρο αυτών που υπερασπίζονται την Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο με τίμημα τη ζωή τους», είπε προτού παραδώσει το ουκρανικό εθνικό σύμβολο με τις υπογραφές στρατιωτών στην απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ως εκ του αξιώματός της πρόεδρο της αμερικανικής Γερουσίας.

Ζελένσκι: Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Ουκρανίας - Συνάντηση με Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top