QatarGate: Ξανά στη φυλακή ο Ταλαμάνκα που αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι

Έφεση από τον εισαγγελέα του Βελγίου, σύμφωνα με το Politico

Στο μικροσκόπιο τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων για το Qatar Gate / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (14/12/22)

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου άσκησε έφεση κατά της απόφασης του προανακριτικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα (Niccolò Figà-Talamanca) με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα στο Politico.

Ζήτησε την άρση ασυλίας Καϊλή αλλά και Σπυράκη ο Γενικός Εισαγγελέας ΕΕ!  

Ο Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα είναι ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ No Peace Without Justice και είναι ένας από τους κατηγορούμενους του QatarGate.

Η οργάνωση, που επικεντρώνεται στη διεθνή ποινική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική- συνδέεται με την Fight Impunity, τη ΜΚΟ που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαφθοράς που εμπλέκει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα ήταν ο μόνος ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος μετά την προκαταρκτική ακρόαση της Τετάρτης. Δύο άλλοι - ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επέστρεψαν στα κελιά τους στη φυλακή.

Οι τρεις ύποπτοι μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά των όρων κράτησής τους για 24 ώρες, όμως δεν είναι ακόμη σαφές αν θα το κάνουν.

Της Μαρίας Ψαρά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top