Γερμανία: Απόρρητη έκθεση του στρατού για πιθανή σύγκρουση με Ρωσία

Τι αναφέρει Γερμανός στρατηγός

Οι πύραυλοι που έπεσαν σε πολωνικό έδαφος σκότωσαν δύο ανθρώπους - Βίντεο Star (16/11/22)

Η πυραυλική έκρηξη στην Πολωνία από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι κατέδειξε τις διαστάσεις θρίλερ που μπορεί να λάβει το Ουκρανικό και επίσης ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο.

«Ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ουκρανικός», λένε οι ΗΠΑ

Οι κυβερνήσεις από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου απεύχονται το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου, ενώ και το ΝΑΤΟ έχει ως σταθερή γραμμή ότι δεν πρέπει να γίνει μέρος αυτού του πολέμου, καθώς σε αυτήν την περίπτωση οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές.

Το ερώτημα πάντως παραμένει - τι θα γινόταν σε περίπτωση που ένας τέτοιος πόλεμος δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Η Deutsche Welle αναφέρεται σε μια απόρρητη έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει το Spiegel. Η έκθεση που αποκαλύπτει το Spiegel περιγράφει τον «στρατηγικό αναπροσανατολισμό»για ένα πιθανό ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Μπάιντεν: «Πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας έπληξε την Πολωνία»

Την έκθεση υπογράφει ο στρατηγός ΄Εμπερχαρντ Τσορν, γενικός επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Το εμπιστευτικό έγγραφο, που αποτελείται από 68 σελίδες, φέρει τον τίτλο «Επιχειρησιακές οδηγίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις». Ο Γερμανός στρατηγός, ήδη από το τέλος Σεπτεμβρίου, είπε ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί πιο αποτελεσματικά για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. «Οι επιθέσεις στη Γερμανία μπορούν ενδεχομένως να γίνουν χωρίς προειδοποίηση και πιθανώς με πολλές ανθρώπινες απώλειες», αναφέρεται. Ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται πως «αναμφίβολα, η ικανότητα υπεράσπισης της χώρας και της νατοϊκής επικράτειας θα είναι ζωτικής σημασίας και ακόμη πιο σημαντική από πριν».

Πύραυλοι σε Πολωνία: Για «προβοκάτσια» κάνει λόγο η Μόσχα

Επειδή μάλιστα τυχόν άμεση σύγκρουση στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ «έχει γίνει και πάλι πιο πιθανή», η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρώπη και να κάνει τις ένοπλες δυνάμεις της πιο ισχυρές.

Κατά τον στρατηγό Τσορν, «η εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων σε ένα υψηλής έντασης (πολεμικό) σενάριο, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αποτροπής». Δεν αρκεί πλέον η αποστολή εξειδικευμένων μονάδων σε συγκεκριμένες αποστολές στο εξωτερικό, όπως γίνεται μέχρι τώρα, αντίθετα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να διατηρούνται σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας πολυάριθμες στρατιωτικές μονάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top