Ρόμπερτ Μενέντεζ: Όσο είμαι στη Γερουσία δε θα πάρει F-16 η Τουρκία

«Ο Ερντογάν θέλει να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ εναντίον του Τούρκου προέδρου - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Σκληρή γλώσσα κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ σε διαδικτυακή εκδήλωση για την Κύπρο.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής τόνισε χαρακτηριστικά πως θα προσπαθήσει να εμποδίσει την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν ξέρει τα όρια της. Μην τα βάζετε μαζί μας»

«Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς. Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνγκ της Κίνας ως τον Πούτιν της Ρωσίας. Ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη», είπε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ.

«Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι' αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top