Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν ξέρει τα όρια της. Μην τα βάζετε μαζί μας»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου από το Μπαλί

«Δε θα σας ωφελήσει ο εξοπλισμός των νησιών», είπε ο Ερντογάν από το Μπαλί / Βίντεο Ερτ

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα πλαίσια της Συνόδου των G20 στο Μπαλί. «Η Ελλάδα δεν ξέρει τα όριά της. Όσο και να εξοπλήσετε τα νησιά, δε θα σας ωφελήσει», είπε.

Μακρόν σε Ερντογάν: Να αποφευχθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Ελλάδα δεν ξέρει τα όρια της. Αυτή τη στιγμή είμαστε γείτονες. Μην τα βάζετε μαζί μας», ήταν η απάντηση του Ερντογάν σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη χώρα μας και το συζήτησε στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Κωνσταντινούπολη: Το «ευχαριστώ» Ερντογάν στην Ελλάδα για τη στήριξη

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει ξανά τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο «αυτά είναι ευγενικά λόγια».

Ερντογάν

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ερντογάν από τη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί - Bay Ismoyo/Pool Photo via AP

Ερντογάν: «Οπλίστε όσο θέλετε τα νησιά, δε σας ωφελήσει. Να ξέρετε τη θέση σας»

«Υπάρχει η Τουρκία εδώ, θα ξέρετε τη θέση σας. Αν διαβάσετε την ιστορία και το παρελθόν θα το δείτε. Όσα αεροπλάνα και όπλα έρθουν, δε θα ωφελήσουν», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας για τα νησιά του Αιγαίου: «εξοπλίστε τα όσο περισσότερο θέλετε, τίποτα από αυτά δεν θα σας ωφελήσει».

Τέλος, αναφερόμενος στην αντίδραση της Ελλάδας, όσον αφορά στην απόφαση του Οργανισμού των Τουρκογενών Κρατών, για την παραχώρηση καθεστώτος παρατηρητή στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος και απάντησε:

«Η απόφαση που ελήφθη ήταν νόμιμη. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός και καμίας χώρας. Θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση σε όσους χώρες προσεγγίζουν αρνητικά το θέμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top