Ουκρανία: «Στείλτε κουβέρτες και γεννήτριες, θα πεθάνουμε από το κρύο!»

Δραματική έκκληση του δημάρχου στο Κίεβο

Οι αρχές μοιράζουν ψωμί στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Μπαχμούτ / AP Video

Δραματική έκκληση απήυθυνε ο δήμαρχος του Κιέβου ενόψει του δύσκολου χειμώνα που είναι προ των πυλών. «Θα πεθάνουμε από το κρύο, χρειαζόμαστε κουβέρτες», παρακαλάει τη Δύση.

Ρωσία: Προειδοποιεί για «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» του πολέμου

Ο δήμαρχος του Κιέβου απευθύνει δραματική έκκληση στη Δύση να αποστείλει κουβέρτες και γεννήτριες στην Ουκρανία για να τις δύσκολες μέρες του χειμώνα που έχει καταφθάσει στη χώρα.

Όπως ισχυρίστηκε ο Βιτάλι Κλίτσκο, η χώρα του βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω των πολυάριθμων επιθέσεων σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και το δίκτυο της πρωτεύουσας λειτουργεί σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ουκρανία

Έκκληση για κουβέρτες ενόψει του χειμώνα απευθύνει η Ουκρανία - Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Aurel Obreja

Αν και ο δήμαρχος του Κιέβου αγόρασε μερικές γεννήτριες και έχει 1.000 κινητά σημεία θέρμανσης στο Κίεβο οργανωμένα με τη βοήθεια της ομάδας του, οι φόβοι εξακολουθούν να αυξάνονται, καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και οι Ρώσοι συνεχίζουν να επιτίθενται σε βασικές υποδομές.

«Λόγω σημαντικής έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, από 20% σε 50%, το σύστημα παροχής ενέργειας της πόλης λειτουργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε στο Telegram.

δήμαρχος Κιέβου

«Θα πεθάνουμε από το κρύο», λέει ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο - AP Photo/Nariman El-Mofty

Στην ίδια ανάρτηση, ο Κλίτσκο επιβεβαίωσε αναφορές από τον περιφερειακό κυβερνήτη και την Ukrenergo, την κρατική εταιρία ενέργειας, ότι το Κίεβο και η γύρω περιοχή θα δουν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος τις επόμενες ημέρες.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μας και να τους προστατέψουμε. Αλλά αυτός ο χειμώνας θα είναι σίγουρα μια τεράστια πρόκληση για εμάς. Χωρίς κουβέρτες οι άνθρωποι στη χώρα θα παγώσουν μέχρι θανάτου», πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Ο Κλίτσκο είχε ανακοινώσει στην ουκρανική τηλεόραση ότι νέος εξοπλισμός αεράμυνας έφτασε στην πρωτεύουσα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βοηθούσε στην προστασία της ενεργειακής υποδομής της χώρας, μετά από εβδομάδες στοχευμένων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Ουκρανία πόλεμος

Αντιμέτωποι με τον βαρύ χειμώνα οι Ουκρανοί - AP Photo/David Goldman
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top