Η βαφτιστήρα του Πούτιν εγκατέλειψε τη Ρωσία - Προσπάθησαν να τη συλλάβουν

Ποια είναι η «Πάρις Χίλτον της Ρωσίας» και η σχέση της με τον Ρώσο Πρόεδρο

Έφοδος των ρωσικών αρχών στο σπίτι της βαφτιστήρας του Βλαντίμιρ Πούτιν / Βίντεο AP

Εκτός Ρωσίας φέρεται να βρίσκεται η βαφτιστήρα του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από έφοδο της αστυνομίας στην έπαυλή της, αφού φέρεται να επέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ποια είναι η «Πάρις Χίλτον της Ρωσίας» και ποια η σχέση της οικογένειάς της με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο λόγος για την 40χρονη Ξένια Σόμπτσακ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβιβάστηκε σε πτήση για τη Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας, λίγο πριν φτάσουν οι πράκτορες στο αεροδρόμιο Vnukovo-3 της Μόσχας για να τη συλλάβουν.

βαφτιστήρα Πούτιν 2

Η  Ξένια Σόμπτσακ φημολογείται ότι είναι η βαφτιστήρα του Πούτιν - AP Photo/Evgeny Feldman

Ποια είναι η βαφτιστήρα του Πούτιν - Η σχέση του με την οικογένειά της

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την οικογένειά της και εδώ και καιρό φημολογείται ότι είναι η βαφτιστήρα του. Ο πατέρας της, Ανατόλι Σόμπτσακ, ήταν ο καθηγητής νομικής και μέντορας του Πούτιν που του έδωσε το πρώτο του βήμα στην πολιτική ως Αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης.

βαπτιστήρα Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με την Ξένια Σόμπτσακ και τους γονείς της το 2003 / Sputnik, Government Pool Photo via AP

Ο Σόμπτσακ γνωρίζει τον Πούτιν από παιδί και ήταν στη βάπτιση της Ξένια. Όμως σήμερα είναι ένα βήμα πριν τη χαρακτηρίσει ως «ξένο πράκτορα», καθώς η 40χρονη εξέφρασε τη διαφωνία της για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές τι ακριβώς είπε και εξόργισε τους αξιωματούχους του Κρεμλίνου που «μπούκαραν» στο σπίτι της.

Σημειώνεται ότι η 40χρονη, την οποία τα ρωσικά ΜΜΕ αποκαλούσαν «Πάρις Χίλτον της Ρωσίας» όταν είχε ξανθά τα μαλλιά της, βρίσκεται στο επίκεντρο χωριστής ποινικής έρευνας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων για κυβερνητικές υπηρεσίες» μέσω δικτύου ΜΜΕ, που μπορεί να την οδηγήσει στη φυλακή για τρία χρόνια.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top