Βρετανία: Αποσύρεται ο Τζόνσον από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας

«Έχω πολλά να προσφέρω αλλά φοβάμαι δεν είναι κατάλληλη η στιγμή»

Οι Μπορις Τζόνσον και Ρίσι Σούνακ συναντήθηκαν χθες το βράδυ για περίπου τρεις ώρες αλλά ο πρώτος δεν κατάφερε να πείσει τον πρώην υπουργό του των Οικονομικών να θέσουν κοινή υποψηφιότητα / Βίντεο: ΕΡΤ

Την απόσυρσή του από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε τη δημόσια υποστήριξη μόνον 59 βουλευτών των Τόρις, αρκετά λιγότερους από τους 100, που πρέπει να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Βρετανία: Ο Τζόνσον γυρίζει από την Καραϊβική για να γίνει πρωθυπουργός

Ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε στη δήλωσή του ότι είχε έξασφαλίσει την υποστήριξη των 100 βουλευτών, που απαιτεί το καταστατικό για χρηστεί υποψήφιος.

Μ. Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας - 44 ημέρες κράτησε η θητεία της

Όπως είπε, η απόφαση του να μην κατέβει στην κούρσα έγινε για λόγους που σχετίζονται με την ενότητα του κόμματος, καθώς δε θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά «από τη στιγμή που δεν θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή».

«Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», τόνισε στη δήλωσή του ο Τζόνσον.

«Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», τόνισε στη δήλωσή του ο Μπόρις Τζόνσον / AP - Matt Dunham

«Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», τόνισε στη δήλωσή του ο Μπόρις Τζόνσον / AP - Matt Dunham

Βρετανία: Επισήμως υποψήφιος ο Ρίσι Σούνακ-Υπογραφές μαζεύει ο Τζόνσον

Με τα νέα δεδομένα, καθίσταται σχεδόν βέβαιη η εκλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος έχει ήδη τη στήριξη 146 βουλευτών του συντηρητικού κόμματος.

Βρετανία: Εξώφυλλο η... εκατόνταρχος Λιζ Τρας, με πίτσα και μακαρόνια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ, συναντήθηκαν το Σάββατο το βράδυ.

Η συνάντησή τους διήρκησε περίπου τρεις ώρες αλλά ο πρώτος δεν κατάφερε να πείσει τον πρώην υπουργό του να θέσουν κοινή υποψηφιότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top