Βρετανία: Επισήμως υποψήφιος ο Ρίσι Σούνακ-Υπογραφές μαζεύει ο Τζόνσον

"Πυρετός" διεργασιών στη Βρετανία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία.

Μ. Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας - 44 ημέρες κράτησε η θητεία της

 «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση», ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

«Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός».

«Κυνηγά» εκατό υπογραφές ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Ο Τζόνσον γυρίζει από την Καραϊβική για να γίνει πρωθυπουργός

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sunday Times», που επικαλείται ανώνυμη πηγή κοντά στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον έχει εξασφαλίσει 100 υπογραφές και μπορεί να λάβει μέρος στην ψηφοφορία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην προεδρία του Συντηρητικού κόμματος και της κυβέρνησης.

 

 

Τις πληροφορίες περί επαναφοράς του Μπόρις Τζόνσον στο πολιτικό προσκήνιο, αποκάλυψε μέσω Twitter, ο Τιμ Στίπμαν, υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Sunday Times», επικαλούμενος την ανώνυμη πηγή στο περιβάλλον του επίδοξου υποψήφιου πρωθυπουργού.

 

 

Μέχρι στιγμής, η τρίτη φερόμενη ως υποψήφια για αρχηγία και πρωθυπουργία, η Πένι Μόρντοντ, φαίνεται να μην τα καταφέρνει, αφού αρκείται μόλις σε 24 υποστηρικτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top