«Ζήτω ο Πούτιν», φώναξε στις Ουκρανές και τις έδιωξε από εστιατόριο

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ζήτησε συγγνώμη ο επιχειρηματίας

Ο εστιάτορας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον διευθυντή ενός εστιατορίου στο Παρίσι να διώχνει δύο Ουκρανές πρόσφυγες, φωνάζοντάς τους «ζήτω ο Πούτιν».

Οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, υποστηρίζουν ότι την περασμένη Δευτέρα ο διευθυντής του εστιατορίου «Le Cozy Montparnasse» του έδιωξε από το εστιατόριο, λόγω της εθνικότητάς τους. 

 

 

Η μία από τις δύο γυναίκες μάλιστα κατέγραψε τα πάντα με το κινητό της τηλέφωνο και το δημοσίευσε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών της Γαλλίας, Βολοντίμιρ Κογκουτιάκ.

Παρίσι: Τι υποστηρίζουν οι δύο Ουκρανές

«Έβρεχε και έκανε πολύ κρύο, οπότε αποφασίσαμε να πάμε σε αυτό το καφέ "Le Cozy Montparnasse" για να πιούμε τσάι εκεί. Όταν ανοίξαμε το μενού, αναζητήσαμε την τιμή των ζεστών ροφημάτων και καλέσαμε τη σερβιτόρα για πληροφορίες», είπαν οι δύο γυναίκες στο γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Μάνα και κόρη, 50 και 18 ετών, έφθασαν στη Γαλλία ως πρόσφυγες πριν από τρεις μήνες και όπως είναι αναμενόμενο η οικονομική τους κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. 

«Εξηγήσαμε στη σερβιτόρα ότι επειδή είμαστε Ουκρανές πρόσφυγες, τα χρήματά μας είναι λιγοστά και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τι θα μας στοιχίσει ένα τσάι. Μας απάντησε με υβριστική γλώσσα ότι οι Ουκρανοί δεν είναι καλοδεχούμενοι στο κατάστημά τους», είπε η μητέρα, που αποφάσισε να καλέσει τον διευθυντή του ρεστοράν.

«Νόμιζα ότι δεν γνώριζε με ποιο τρόπο συμπεριφέρονται τα μέλη του προσωπικού στους πελάτες. Και μου απάντησε φωνάζοντας ότι υποστηρίζει τον Πούτιν κι ότι αυτός έχει δίκιο να σκοτώνει τον ουκρανικό λαό», είπε η κοπέλα διαβεβαιώνοντας ότι μίλησε στα αγγλικά με το προσωπικό και τον διευθυντή του εστιατορίου. 

Παρίσι: Ζήτησε συγγνώμη ο διευθυντής του εστιατορίου

Μετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο διευθυντής του εστιατορίου έκανε στροφή 180 μοιρών και ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε. 

 

 

«Δε με νοιάζει αν είναι Ουκρανοί, τους δεχόμαστε όλους, απλώς δεν ήθελαν να καταναλώσουν κάτι και ξόδεψαν το χρόνο του προσωπικού την ώρα που ήταν κατάμεστο το εστιατόριο», υποστήριξε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι δύο Ουκρανές πρόσφυγες ήθελαν απλώς να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται σε μη πελάτες του εστιατορίου και οι δύο γυναίκες αποδέχθηκαν τον κανόνα. 

Ο διευθυντής είπε ακόμη ότι η σερβιτόρα πήγε πολλές φορές να πάρει παραγγελία από τις γυναίκες, αφού επέστρεψαν από την τουαλέτα, αλλά εκείνες δεν ήθελαν να παραγγείλουν τίποτε και ζήτησαν να αλλάξουν τραπέζι επειδή έκανε κρύο. Εκείνες του είπαν ότι ήταν Ουκρανές.

Μετά από ένα μισάωρο σηκώθηκαν να φύγουν κι όταν εκείνος τους ζήτησε να παραγγείλουν κάτι έβγαλαν το κινητό τους τηλέφωνο για να δυσφημήσουν το εστιατόριο. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είπε, τις έδιωξε από το κατάστημά του. 

Τέλος κατήγγειλε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δεχθεί απειλές και πλήθος αρνητικών σχολίων στον λογαριασμό του εστιατορίου στο Facebook.

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Ζαν Λικ Ρομέρο Μισέλ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «επονείδιστη» τη συμπεριφορά του εστιάτορα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top