Παναμάς: Τα πολυτελή σπίτια που επιπλέουν πάνω από τη θάλασσα

Τα SeaPods και GreenPods έρχονται από το... μέλλον!

SeaPods: Πολυτελή Σπίτια Στον Παναμά Πάνω Από Τη Θάλασσα

Εικόνες από το... μέλλον θυμίζουν τα πολυτελή κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά και στα δάση του Παναμά. Στόχος, όπως αναφέρουν οι «εμπνευστές», είναι η επιστροφή του ανθρώπου στη φύση.

 

 

 

Οι Rüdiger Koch και Grant Romundt, επικεφαλής της Ocean Builders, πιστεύουν ότι η τεχνολογία τους καινοτομίας στον ωκεανό θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να μετακινηθεί στη θάλασσα και στη φύση, διατηρώντας υψηλή ποιότητα ζωής. Προσέγγισαν τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Koen Olthuis για να σχεδιάσει τα τρία μοντέλα-κουκούλια τους, τα SeaPod, GreenPod και EcoPod.

 

 

Αυτή την περίοδο, το μοντέλο SeaPod κατασκευάζεται στη Linton Bay Marina στον Παναμά. Τα θεμέλια του είναι από χάλυβα και σκυρόδεμα ενώ εξωτερικά καλύπτεται από φάιμπεργκλας, gel coat και αφρό πολυστερίνης. 

 

 

 

 

Ως ένα παγόβουνο, επιπλέει μέσω χαλύβδινων σωλήνων χωρητικότητας περίπου 48 κυβικών μέτρων γεμισμένων με αέρα οι οποίοι ωθούν ολόκληρο το SeaPod τρία μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού. Είναι πλήρες, με δωμάτια και ανέσεις που απαντώνται στις κατοικίες στην ξηρά, αλλά η ομάδα επέλεξε μια ολόλευκη μινιμαλιστική αισθητική προσέγγιση τόσο στο εσωτερικό του όσο και εξωτερικά. Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στους κατοίκους του να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θέα του ουρανού.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top