Γαλλική Γερουσία: Κίνδυνος κλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω Τουρκίας

Προτείνει την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας στην περιοχή

Έκθεση της γαλλικής γερουσίας διαπιστώνει κίνδυνο στρατιωτικής κλιμάκωσης  στην Ανατολική Μεσόγειο με ευθύνη της Τουρκίας και προτείνει την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Δεναξά η έκθεση της επιτροπής άμυνας της γαλλικής γερουσίας χρεώνει στην Τουρκία  τον κίνδυνο στρατιωτικής κλιμάκωσης επισημαίνοντας δυο επεισόδια εμπλοκής των τουρκικών δυνάμεων με γαλλική φρεγάτα και γαλλικό μαχητικό και εστιάζει στις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Απειλές Τσαβούσογλου:Θα αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις στα κατεχόμενα

«Τα πρόσφατα επεισόδια παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία και οι απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2022, συμβάλλουν στη διατήρηση μιας κατάστασης αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην τροφοδότηση του κινδύνου μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης» γράφει η έκθεση.

γαλλια εκθεση

Οι δυο εισηγήτριες συνιστούν να ενισχυθεί  η πολιτική του επανεξοπλισμού των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα ανάπτυξης οικονομικών, στρατηγικών και στρατιωτικών πόρων της Γαλλίας στη λεκάνη της Μεσογείου, με στόχο την εκ νέου εδραίωση της θέσης της Γαλλίας.

Ελληνοτουρκικά: Τα παράπονα Ερντογάν μετά την «πόρτα» από τον Λευκό Οίκο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top