Ζελένσκι σε Μόσχα: Θα δώσουμε «σκληρή» απάντηση αν τολμήσετε προσαρτήσεις

«Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα αποκατασταθεί»

Η Ουκρανία προειδοποιεί με σκληρή απάντηση τη Ρωσία εάν προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας.

Η Ρωσία ανακοινώνει την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα παραστεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε νέα προειδοποίηση στη Ρωσία για μια «πολύ σκληρή» απάντηση από την Ουκρανία αν η Μόσχα προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές μετά τα «ψευδοδημοψηφίσματα», όπως τα χαρακτηρίζουν το Κίεβο και η Δύση.

Nord Stream: Τρομοκρατική ενέργεια «βλέπει» το Κρεμλίνο

Ζελένσκι: Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα αποκατασταθεί

«Είναι ασήμαντες (οι ψηφοφορίες στα δημοψηφίσματα) και δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα αποκατασταθεί. Και η αντίδρασή μας στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων από τη Ρωσία θα είναι πολύ σκληρή», είπε ο Ζελένσκι.

Η δήλωση δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ζελένσκι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Πούτιν: 10 χρόνια φυλακή στους λιποτάκτες και τους αντιρρησίες συνείδησης

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι σαφές εάν ο Ζελένσκι μίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό πριν ή μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τελετή της Παρασκευής.

Οι αρχές στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής. 

Η Δύση και το Κίεβο έχουν απορρίψει τα δημοψηφίσματα και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top