Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της

Την έδωσε στη δημοσιότητα το Μπάκιγχαμ

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν στη δημοσιότητα  την πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της Βασίλισσας Eλισάβετ που θάφτηκε μαζί με τους γονείς της, τη Βασιλομήτωρ Ελισάβετ, τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλη της η ζωή σε timelapse βίντεο λίγων δευτερολέπτων

Τα ονόματα των τεσσάρων κοσμούν πλέον τη μαύρη μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στο εσωτερικό του George VI Memorial Chapel εντός του κάστρου του Γουίνδσορ.

Με μία φράση του Άμλετ αποχαιρέτησε η βασιλική οικογένεια την Ελισάβετ

Εκεί πραγματοποιήθηκε και η ιδιωτική τελετή της βασιλικής οικογένειας μετά την κρατική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Γουέστμίνστερ.

«Σήμερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της πέτρας του βιβλίου που είναι τώρα εγκατεστημένη στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI, μετά τον εγκλεισμό της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Το Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ βρίσκεται μέσα στους τοίχους του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.


Βασίλισσα Ελισάβετ: Το αστρονομικό ποσό που κόστισε η κηδεία της

Το όνομα της Ελισάβετ εμφανίζεται γραμμένο με χρυσά γράμματα πάνω στη βελγική μαύρη πλάκα που είναι κατασκευασμένη από πέτρα. Στην ίδια πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα των γονέων της Γεώργιου ΣΤ' και Ελισάβετ καθώς και του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.

Τα δύο ζευγάρια χωρίζει ένα αστέρι του Ευγενέστατου Τάγματος της Περικνημίδας καθώς οι εκλιπόντες ήταν μέλη του, ενώ και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ είναι το πνευματικό του σπίτι. Σημειώνεται ότι στο ίδιο παρεκκλήσι βρίσκεται και ο τάφος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας η οποία έφυγε από τη ζωή το 2002 σε ηλικία 71 ετών.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τον τάφο της

Ο βασιλικός τάφος θα ανοίξει τις πύλες για το κοινό που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Το κόστος του εισιτηρίου τις καθημερινές ανέρχεται σε 26,50 λίρες, ενώ τα Σάββατο το κόστος ανέρχεται σε 28,50 λίρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top