Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που ο Κάρολος έμαθε ότι η μητέρα του πεθαίνει

Το επείγον τηλεφώνημα από το Μπαλμόραλ και η απόλυτη σιωπή

Τη στιγμή που ο Κάρολος έμαθε τα νέα για την επιδείνωση της υγείας της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, αποκάλυψαν βρετανικά ΜΜΕ. Κάρολος και Καμίλα άφησαν στην άκρη τις υποχρεώσεις τους και έτρεξαν κατ' ευθείαν στο πλευρό της βασίλισσας.

O Harry και η Meghan αποκλείστηκαν από εκδήλωση για την Ελισάβετ

Ήταν γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου, όταν ο πρίγκιπας, τότε, Κάρολος έλαβε το μοιραίο τηλεφώνημα από το κάστρο του Μπαλμόραλ για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της αγαπημένης του μητέρας.

Βασίλισσα Ελισάβετ – πρίγκιπας Φίλιππος: Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο

Κάρολος και βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο δημοσιογράφος Τζακ Ρόιστον, Κάρολος και Καμίλα βρίσκονταν στην κατοικία τους, το Dumfries House, όταν ένας βοηθός έσπευσε τρέχοντας να ενημερώσει τον μέλλοντα βασιλιά για το επείγον τηλεφώνημα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτά τα δύο ξεχωριστά κοσμήματα θα ταφεί

Την ίδια ώρα, η βασίλικη σύζυγος, η Καμίλα, ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη στην κόρη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, Τζένα. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, μιλώντας στην εκπομπή «The Royal Beat» του True Royalty TV, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ο Κάρολος και η Καμίλα ήταν στο Dumfries House. Η Καμίλα επρόκειτο να ηχογραφήσει μια συνέντευξη με την Jenna Bush Hager, η οποία είπε ότι άκουσε τρέξιμο και γρήγορα βήματα στο διάδρομο.

Όταν έφτασαν τα άσχημα μαντάτα και ο Κάρολος έκλεισε το τηλέφωνο, η απόλυτη σιωπή κυρίευσε τον χώρο. «Πάγωσε» στο άκουσμα της ειδήσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έφτανε στο τέλος της και ζήτησε από όλους να κάνουν ησυχία.

Κάρολος και Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα στο Ουεστμίνστερ / AP

βασιλιάς Κάρολος

Μέσα σε λίγα λεπτά, το πριγκιπικό ζεύγος επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο για να ταξιδέψει γρήγορα στο πλάι της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκεί βρισκόταν ήδη η αδερφή του Καρόλου, η πριγκίπισσα Άννα. Σύντομα έσπευσε στο Μπαλμόραλ και ο πρίγκιπας William

Λίγο αργότερα, τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοπταν το ένα μετά το άλλο τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν την είδηση για την επιδείνωση της υγείας της μακροβιότερης μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top