Κάρολος: Σήμερα η μεγάλη μέρα – Ανακηρύσσεται βασιλιάς

Τι θα αλλάξει στη ζωή των Βρετανών

Σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδος θα ανακηρυχθεί και επισήμως βασιλιάς ο Κάρολος Γ΄, δύο μέρες μετά από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχη στον κόσμο. 

Κάρλος 1

Ο Κάρολος στο διάγγελμά του έθεσε τον εαυτό του «υπηρέτη του Έθνους»

Το Συμβούλιο Διαδοχής στο Λονδίνο θα συνεδριάσει στις 10:00 (12:00 ώρα Ελλάδος) στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου και στη συνέχεια θα αναγνωσθεί δημόσια η ανακήρυξη του Καρόλου ως βασιλιά από τον εξώστη του παλατιού μία ώρα αργότερα. 

Τι θα σηματοδοτήσει η βασιλεία του Καρόλου

Η ανακήρυξη του Καρόλου ως βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου θα φέρει αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα των Βρετανών. Ήδη άλλαξε ο Εθνικός Ύμνος, καθώς πλέον οι Βρετανοί θα λένε «God Save The King».

Κάρολος 2

Δύο μέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί βασιλιάς

Ελισάβετ: Ξημερώματα με το νυχτικό ζήτησε μαρμελάδα από τον Έλληνα σεφ!

Επίσης θα αλλάξουν τα κόκκινα γραμματοκιβώτια και οι ταχυδρομικές θυρίδες των ταχυδρομείων, τα οποία έφεραν το μονόγραμμα της Ελισάβετ. Πλέον μαζί με το μονόγραμμα θα φέρουν και τους κωδικούς του Καρόλου.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει με τα νομίσματα και τα γραμματόσημα

Η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ αποτυπώνεται σε όλα τα βρετανικά νομίσματα. Ήταν η πρώτη μονάρχης που φωτογραφία της τυπώθηκε σε χαρτονόμισμα, η οποία είχε χαρακτηριστεί τότε από την Τράπεζα της Αγγλίας ως αυστηρή και μη ρεαλιστική. 

Κάρολος Καμίλα

Η ανακήρυξη του Καρόλου ως βασιλιά θα φέρει αλλαγές και στην καθημερινότητα των Βρετανών

Παρ’ όλ’ αυτά με το πέρασμα των χρόνων οι φωτογραφίες της βασίλισσας στα χαρτονομίσματα άλλαξαν και τα πορτρέτα της έγιναν δεκτά με πιο μεγάλη θέρμη από τον βρετανικό λαό.  

Βασιλιάς Κάρολος: «Θέτω ταπεινά τον εαυτό μου ως υπηρέτη του έθνους»

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν χαρτονομίσματα 82 δισεκατομμυρίων λιρών ή 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ, κάτι που σημαίνει ότι οι αλλαγές στον σχεδιασμό για τις αλλαγές στα νομίσματα θα γίνουν αργά. 

Θα χρειαστεί επίσης χρόνος για τη διανομή με την εικόνα του νέου μονάρχη, ενώ τα παλαιότερα χρήματα με το πορτρέτο της βασίλισσας θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Κάρολος: Τι είναι αυτό που τον «δένει» τόσο δυνατά με την Ελλάδα

Η Ελισάβετ ήταν επίσης η πρώτη μονάρχης που φωτογραφία της τυπώθηκε σε γραμματόσημα το 1967. Η σιλουέτα της Ελισάβετ είναι στραμμένη προς τα αριστερά σε κάθε γραμματόσημο και όχι προς τα δεξιά όπως συμβαίνει στα νομίσματα.

Κάρολος 3

Φθάνοντας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Κάρολος χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί

Μετά το θάνατό της, τα γραμματόσημα που φέρουν την εικόνα της θα παραμείνουν έγκυρα για χρήση, όμως νέα γραμματόσημα που φέρουν την εικόνα του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα σχεδιαστούν σε συνεννόηση με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αλλαγές και στις κυβερνητικές υπηρεσίες

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ φέρνει αλλαγές και στα κυβερνητικά γραφεία, όπως το δικαστικό σύστημα, το ταμείο και την υπηρεσία είσπραξης φόρων, που πλέον θα μετονομαστούν σε «Η μεγαλειότητά του» αντί «Η μεγαλειότητά της».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε θα γίνει η στέψη του Καρόλου

Ο μονάρχης δεν εμφανίζεται μόνο σε κρατικές υπηρεσίες, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Τα εμπορικά αγαθά και οι υπηρεσίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βασιλικό σήμα αναγνώρισης. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες μάρκες, έχουν ένα μικρό σημάδι στο κουτί που δείχνει ότι χρησιμοποιούνται από τη βασίλισσα.

Κάρολος 5

Ο Κάρολος θέλησε να δείξει από την αρχή ότι θα είναι ένας πιο προσιτός μονάρχης

Κάρολος: Η «Μαύρη Αράχνη» και οι κατηγορίες για δωροδοκία

Με τον θάνατο της βασίλισσας, οι κάτοχοι τέτοιου σήματος μπορούν να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το έμβλημα και τη σχετική διατύπωση για δύο χρόνια πριν από την επανεξέταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top