Λωρίζα της Γάζας: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις- Νεκρά έξι παιδιά

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επιδρομές που θα διαρκέσουν επτά ημέρες

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το υπουργείο αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν χθες και σήμερα κατά τις ισραηλινές επιδρομές.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι πολλά παιδιά σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τον Ισλαμικό Τζιχάντ κατά του ισραηλινού εδάφους, αλλά έπληξε από σφάλμα το παλαιστινιακό έδαφος.

Ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές προς το Ισραήλ, στην Πόλη της Γάζας, Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022. (AP Photo/Fatima Shbair)

Ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές προς το Ισραήλ, στην Πόλη της Γάζας, Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022. (AP Photo/Fatima Shbair)
 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επιδρομές στη Γάζα που θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα»

Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιδρομές που θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εντείνει τα πλήγματα κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι ο στρατός «προετοιμάζεται για μια επιχείρηση διάρκειας μιας εβδομάδας» και «δεν διεξάγει επί του παρόντος διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός» μετά από αναφορές ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα όπου συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών.

Ο καπνός αυξάνεται μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε κτήριο κατοικιών στη Γάζα, Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022. (AP Photo/Adel Hana)

Ο καπνός αυξάνεται μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε κτήριο κατοικιών στη Γάζα, Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022. (AP Photo/Adel Hana)
 

Μόσχα: «Βαθιά ανησυχία» για την κλιμάκωση στην Λωρίζα της Γάζας

Η Μόσχα εξέφρασε σήμερα «βαθιά ανησυχία» για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Παρατηρούμε με βαθιά ανησυχία την εξέλιξη των γεγονότων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επανάληψη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεγάλους κλίμακας και να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη αξιοθρήνητη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της.

«Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να αποτρέψουν την κλιμάκωση των ένοπλων επιχειρήσεων και να αποκαταστήσουν αμέσως μια διαρκή κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «μια περαιτέρω κλιμάκωση προκλήθηκε από τα πυρά της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας στις 5 Αυγούστου, στα οποία παλαιστινιακές οργανώσεις απάντησαν πραγματοποιώντας μαζικούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς στο ισραηλινό έδαφος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top