Κορωνοϊός: Το άγνωστο σύμπτωμα που δείχνει μετάλλαξη Όμικρον 5

Μπορεί να εμφανιστεί στον ύπνο - Νέα εμβόλια κορωνοϊού από τον χειμώνα

Η μετάλλαξη Όμικρον 5 του κορωνοϊού έχει κυριαρχήσει παγκοσμίως και, όπως αναφέρει ο καθηγητής Βιοχημείας, Luke O’Neill, υπάρχει ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κορωνοϊός: Νέα παραλλαγή της Όμικρον εντοπίστηκε στη Σαγκάη

Ο κορυφαίος του Trinity College εξήγησε, μιλώντας στον ιρλανδικό ραδιογωνικό σταθμό Newstalk, πώς ο «αλλαγμένος» ιός του κορωνοϊού εμφανίζει τώρα νέα και διαφορετικά συμπτώματα που οι περισσότεροι δε θα αναγνώριζαν απαραίτητα ως COVID-19.

Κορωνοϊός: Το άγνωστο σύμπτωμα που δείχνει μετάλλαξη Ομικρον

Μιλώντας στο Newstalk της Ιρλανδίας, ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα επιπλέον σύμπτωμα για τη μετάλλαξη Όμικρον 5 (BA.5) είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις».

Κορωνοϊός: Γιατί κολλούν ξανά όσοι έχουν νοσήσει;

Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό σας έχει δροσερή θερμοκρασία. O καθηγητής O’Neill τόνισε ότι το νέο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού με το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα μια «διαφορετική ασθένεια».

Και τόνισε ότι ενώ τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν «καλή προστασία», νέα εμβόλια θα κυκλοφορήσουν ενόψει ενός αναμενόμενου χειμερινού κύματος κορωνοϊού.

Ο ΕΟΔΥ εξηγεί γιατί θα ανακοινώνει τα κρούσματα μόνο μία φορά την εβδομάδα

Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων τόνισε για τα εμβόλια: «Όπως με τη γρίπη, θα αλλάξετε το εμβόλιο με βάση την παραλλαγή που υπάρχει εκείνη τη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top