Ιαπωνία: Ο δράστης πίστευε ότι ο Άμπε ανήκε σε θρησκευτική οργάνωση

Σοκαρισμένη μετά τη δολοφονία η κοινωνία της χώρας 

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Ιαπωνία, μια ημέρα μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Η σορός του μεταφέρθηκε στο σπίτι του Τόκυο με τη συνοδεία της συζύγου του ενώ το σημείο όπου πέθανε έχει γεμίσει λουλούδια. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ενώ ερωτήματα υπάρχουν για το αν αντέδρασαν αρκετά έγκαιρα οι σωματοφύλακές του. 

Ιαπωνία: Σε κατάσταση σοκ από τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Πληροφορίες λένε πως ο φερόμενος ως δράστης πίστευε ότι ο Αμπε ανήκε σε θρησκευτική οργάνωση στην οποία η μητέρα του είχε δώσει πολλά χρήματα κάτι που τους κατέστρεψε οικονομικά.

Η δολοφονία του Άμπε κυριαρχεί στον Τύπο της χώρας

Η δολοφονία του Άμπε κυριαρχεί στον Τύπο της Ιαπανίας (AP Images) 

Η σορός του Σίνζο Αμπε ταξίδεψε από το νοσοκομείο της Νάρα -όπου εξέπνευσε- στο σπίτι του στο Τόκυο. Δίπλα του η σύζυγός του. Κόσμος περίμενε να υποβάλει τα συλλυπητήριά του.

Το πιθανό κίνητρο του δράστη: θρησκευτική οργάνωση που καταρράκωσε οικονομικά την οικογένειά του

Η αστυνομία έψαξε το διαμέρισμά του πρώην μέλους του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας και κατάσχεσε κι άλλα αυτοσχέδια όπλα. Ερευνά ακόμη αν έδρασε μόνος και γιατί έβαλε στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό. Πληροφορίες λένε ότι πίστευε πως ο Αμπε σχετιζόταν με θρηκευτική οργάνωση στην οποία η μητέρα του άνεργου ενόπλου είχε δώσει πολλά χρήματα, καταρρακώνοντας οικονομικά την οικογένεια.

Ιαπωνία: Με αυτοσχέδια κατασκευή πυροβόλησε τον πρώην πρωθυπουργό

Ιαπωνία: υπήρχαν προβλήματα με την ασφάλεια του Άμπε παραδέχεται η Αστυνομία

Επίσης, υπάρχουν ερωτήματα αν οι σωματοφύλακες του 67χρονου Άμπε αντέδρασαν αρκετά γρήγορα. Υπήρχαν προβλήματα με την ασφάλειά του, παραδέχεται η αστυνομία της Νάρα.

Ιαπωνία: πολίτες με κεριά και τη φωτογραφία του Σίνζο Άμπε

Ιαπωνία: πολίτες με κεριά και τη φωτογραφία του Σίνζο Άμπε (AP Images)  

Παγκόσμια συγκίνηση για τη δολοφονία Άμπε 

Η αποτρόπαιη δολοφονία συγκλόνισε όλον τον πλανήτη. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων της ιαπωνικής πρεσβείας και έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες μέχρι τις 10 Ιουλίου ως ένδειξη πένθους, ενώ συλλυπητήρια εξέφρασε και το Πεκίνο..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top