Eυλογιά των πιθήκων: Η Ε.Ε. αγοράζει 110.000 δόσεις του εμβολίου

Πότε και σε ποιες χώρες θα δοθούν - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Και δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Βίντεο Star (12/6/22)

Ανακοινώση σχετικά με την αγορά και διάθεση εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ε.Ε. εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, την ώρα που που τα κρούσματα της νόσου αυξάνονται στην Ευρώπη.

Ευλογιά των πιθήκων: «Καμπανάκι» ΠΟΥ για την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη

Έκτακτη ανακοίνωση για την ευλογιά των πιθήκων εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, στην οποία ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την εταιρία Bavarian Nordic για την αγορά 109.090 δόσεων του εμβολίου τρίτης γενιάς.

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ εξετάζει αν είναι «παγκόσμια έκτακτη ανάγκη»

ευλογιά των πιθήκων

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης HERA, η Ε.Ε. προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την εταιρία Bavarian Nordic για την αγορά 109.090 δόσεων του εμβολίου τρίτης γενιάς, ως απάντηση στην τρέχουσα επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων. Η προμήθεια των κρατών μελών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και θα δοθεί προτεραιότητα στις χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 1.500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων, σε 25 χώρες της Ευρώπης οι οποίες συνιστούν περίπου το 85% του συνόλου των διαγνώσεων παγκοσμίως.

ευλογιά των πιθήκων ιός

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί για πρώτη φορά κονδύλια μέσω του προγράμματος EU4Health για απευθείας αγορά εμβολίων και προμήθεια των κρατών μελών της.

Το εμβόλιο αυτό είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς στην Ευρώπη, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων.

Η απόκριση της Ε.Ε. σε αυτή την επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων αποδεικνύει πως με συντονισμένες ενέργειες τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top