ΗΠΑ: Μπήκε σε νοσοκομείο, πυροβόλησε τέσσερα άτομα και αυτοκτόνησε

Νέο μακελειό μόλις μία εβδομάδα μετά την τραγωδία σε δημοτικό του Τέξας

Νέο μακελειό στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι και πιστόλι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη μέσα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου στην Τάλσα. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο του νοσοκομείου Σεντ Φράνσις τρία λεπτά αφού έλαβαν κλήση για πυρά και ακολούθησαν τον ήχο των εκπυρσοκροτήσεων ως τον δεύτερο όροφο, προκειμένου να βρουν τον δράστη. Εντόπισαν θύματα και τον νεκρό ύποπτο πέντε λεπτά αργότερα.

Τέξας: Ο μακελάρης μπήκε από πόρτα που θα έπρεπε να είναι κλειδωμένη

Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ασθενείς, ενώ η ταυτότητα του δράστη δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.  

Η ανακοίνωση διαβεβαίωσε ότι η ταχεία επέμβαση των ανδρών της συνέβαλε να αποτραπεί ο κίνδυνος να θρηνηθούν περισσότερα θύματα.

Η νέα αυτή επίθεση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 19 παιδιά. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο αργοπορημένα, όταν πια ο 18χρονος δράστης είχε σπείρει το θάνατο και είχε αυτοκτονήσει. 

Τέξας: Νέο βίντεο δείχνει μαθητές να προσπαθούν να ξεφύγουν

Η επίθεση στο νοσοκομείο της Τάλσα προστέθηκε στη σειρά των “mass shootings” -των επιθέσεων με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου- που σόκαραν τις ΗΠΑ και αναζωπύρωσαν τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Δύο εβδομάδες πριν από τα γεγονότα στo δημοτικό σχολείο του Τέξας, ένας νεαρός λευκός ρατσιστής σκότωσε 10 ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ στη συνοικία Μπάφαλο, όπου ζουν κυρίως Αφροαμερικανοί, στη Νέα Υόρκη.

ΗΠΑ: Μπήκε σε νοσοκομείο, πυροβόλησε τέσσερα άτομα και αυτοκτόνησε

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση και προσέφερε την υποστήριξή του σε τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Τέξας: «Ο γιος μου δεν ήταν βίαιο άτομο», λέει η μητέρα του μακελάρη

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, που οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, αποδεικνύονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν, αφού αδυνατούν να προωθήσουν οποιοδήποτε φιλόδοξο νόμο για το ζήτημα, κυρίως εξαιτίας της ισχύος του λόμπι υπέρ των όπλων στο Κογκρέσο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top