Τέξας: Ο μακελάρης μπήκε από πόρτα που θα έπρεπε να είναι κλειδωμένη

Μια δασκάλα είχε αφήσει ξεκλείδωτη την πόρτα του δημοτικού σχολείου

Δραματικές είναι οι μαρτυρίες των παιδιών που επέζησαν του μακελειού - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία βγαίνουν καθημερινά στο φως για το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Ρομπ στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας καθώς σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο 18χρονος δράστης, Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε στο σχολείο από μία πόρτα η οποία θα έπρεπε να είναι κλειδωμένη όμως για κάποιο λόγο είχε παραμείνει ξεκλείδωτη.

Πόρτα Μακελειό Τέξας

Η πίσω πόρτα του σχολείου από την οποία μπήκε ο μακελάρης στο κτίριο (AP Photo/Jae C. Hong)

Τέξας: Νέο βίντεο δείχνει μαθητές να προσπαθούν να ξεφύγουν

Μια δασκάλα είχε χρησιμοποιήσει την πόρτα αυτή προτού ο Ράμος εισέλθει στο σχολείο. Δικηγόρος της δασκάλας δήλωσε την Τρίτη στην εφημερίδα San Antonio Express-News πως η δασκάλα είχε κλείσει την πόρτα και «θεώρησε πως θα κλείδωνε καθώς η πόρτα αυτή ήταν πάντα κλειδωμένη». Εξήγησε πως η δασκάλα «είχε τοποθετήσει μια πέτρα στην πόρτα ώστε να παραμείνει ανοιχτή και να μπορέσει να μεταφέρει φαγητό από ένα αυτοκίνητο στην αίθουσα όμως στη συνέχεια κλώτσησε την πέτρα όταν μπήκε ξανά μέσα» και αφού συνειδητοποίησε πως ένας οπλισμένος είχε εισέλθει στην αυλή του σχολείου.

Ένα λευκό ρόδο εις μνήμην των θυμάτων (AP Photo/Jae C. Hong)

Οι δασκάλες της 4ης τάξης που σκοτώθηκαν στο μακελειό στο Τέξας

Ο εκπρόσωπος του τμήματος δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, Travis Considine είπε την Τρίτη πως όντως υπάρχει υλικό που δείχνει πως η πόρτα ήταν μεν κλειστή όμως τώρα ερευνούν γιατί δεν κλείδωσε.

Τέξας: Γλίτωσε γιατί αλείφτηκε με το αίμα της φίλης της και έκανε τη νεκρή

Ο Considine είπε πως η δασκάλα βγήκε από το κτίριο μιλώντας στο τηλέφωνο, άκουσε κάποιον να φωνάζει «έχει όπλο», είδε τον μακελάρη να πηδάει τον φράχτη και έτρεξε πάλι μέσα πίσω στο κτίριο αφαιρώντας την πέτρα που κρατούσε ανοιχτή την πόρτα.

Μακελειό Τέξας

Εκατοντάδες πολίτες απότισαν φόρο τιμής στα θύματα (AP Photo/Jae C. Hong, File)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top