Τέξας: Νέο βίντεο δείχνει μαθητές να προσπαθούν να ξεφύγουν

Αστυνομικοί σπάνε τα παράθυρα του δημοτικού σχολείου για να το εκκενώσουν

Δραματικές είναι οι μαρτυρίες των παιδιών που επέζησαν του μακελειού - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέο βίντεο από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο Τέξας κόβει την ανάσα καθώς φαίνονται μαθητές και ενήλικες να προσπαθούν να διαφύγουν από το κτίριο. Επιπλέον σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο μια μαθήτρια είχε καλέσει την αστυνομία και περιέγραφε πως βρισκόταν στην τάξη 12 η οποία ήταν γεμάτη θύματα.

Το βίντεο μεταδόθηκε στην εκπομπή «Good Morning America» και δείχνει αστυνομικούς να σπάνε τα παράθυρα του δημοτικού σχολείου ώστε να εκκενώσουν τις αίθουσες ενώ στη συνέχεια παιδιά και μερικοί ενήλικες προσπαθούν να διαφύγουν από το κτίριο.

Τέξας: Γλίτωσε γιατί αλείφτηκε με το αίμα της φίλης της και έκανε τη νεκρή

Ο συνταγματάρχης Στίβεν ΜακΚρόου, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που δέχθηκε η αστυνομία από μια μαθήτρια η οποία ήταν εγκλωβισμένη στο κτίριο μαζί με τον μακελάρη Σαλβαδόρ Ράμος.

Μακελειό Τέξας

Η Raquel Martinez παρηγορεί τις δύο κόρες της ενώ ο σύζυγός της, Daniel Martinez, παρηγορεί τους γιους τους εξώ από το δημοτικό σχολείο Ρομπ (AP Photo/Wong Maye-E)

Τέξας: «Ο γιος μου δεν ήταν βίαιο άτομο», λέει η μητέρα του μακελάρη

«Είπε το όνομά της και ψιθύρισε ότι βρισκόταν στην τάξη 12. Στις 12:10 μ.μ. τηλεφώνησε ξανά και είπε ότι στην τάξη 12 υπήρχαν πολλοί νεκροί. Και πάλι στις 12:16 μ.μ. τηλεφώνησε ξανά και είπε ότι υπήρχαν 8 με 9 μαθητές ζωντανοί» ανέφερε ο ΜακΚρόου, σύμφωνα με το το ABC News.

Μακελειό Τέξας

Η Dorina Davila τοποθετεί λουλούδια σε ένα μνημείο έξω από το Δημοτικό Σχολείο (AP Photo/Wong Maye-E)

Τέξας: «Ώρα να πεθάνετε», φώναζε στους μαθητές ο 18χρονος

Να σημειωθεί πως οργή εκφράζουν πολλοί Αμερικάνοι για την καθυστέρηση της αστυνομίας καθώς ο Ράμος παρέμενε κλεισμένος σε μια αίθουσα μαζί με τους μαθητές για περίπου τρία τέταρτα προτού τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί.

Αρχίζουν από σήμερα οι κηδείες των θυμάτων του μακελάρη

Από σήμερα και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιούνται οι κηδείες των 19 παιδιών και των 2 δασκάλων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τα χέρια του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος όταν ο τελευταίος άνοιξε αδιάκριτα πυρ σε δημοτικό σχολείου της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας στις 24 Μαΐου.

Μακελειό Τέξας

Θρήνος στο δημοτικό σχολείο Ρομπ στο Τέξας (AP Photo/Wong Maye-E)

Τέξας: Ο 18χρονος δράστης σκότωσε κορίτσι την ώρα που καλούσε την αστυνομία

Η  Αμερί Τζο Γκάρσα θα είναι από τα πρώτα παιδιά που θα κηδευθούν σήμερα στις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) ενώ η κηδεία ενός άλλου θύματος, της 10χρονης Μάιτε Ροντρίγκες, θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 (03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Τη Δευτέρα συγγενείς αλλά και πολλοί άνθρωποι που απλά ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής βρέθηκαν στο γραφείο τελετών ακριβώς απέναντι από το δημοτικό σχολείο όπου βρίσκεται το κλειστό φέρετρο της μικρής Αμερί Τζο Γκάρσα.

Τέξας: Ο Χαβιέρ, ο Ουζίγια και η Μακένα ανάμεσα στα παιδιά που σκοτώθηκαν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top